Buldan’ı gururlandıran başarı
Ağustos 19, 2021
Çarşı ve Türkmenoğlu sokakları yenileniyor
Ağustos 27, 2021

BAŞKAN ŞEVİK: KUTLU OLSUN


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 1071 Malazgirt Zaferi’nin Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarının açıldığı, cennet bir vatanın inşa sürecinin başlandığı tarih olduğunu vurgulayarak, “Malazgirt Zaferimizin 950. yıl dönümünü kutlu olsun” dedi.
Malazgirt Zaferi’nin 950.yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te kazandığı parlak zafer bir askeri başarının çok ötesinde anlam ifade etmektedir. Bu zafer, yalnızca kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusuna karşı kazanılmış bir savaş değil, aynı zamanda kazanılmış yepyeni bir vatandır. 26 Ağustos 1971 Malazgirt Zaferi, Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açıp, cennet bir vatanın inşa sürecine başlandığı tarihtir” dedi.
Başkan Şevik mesajında, “Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümünde başta Büyük Komutan Sultan Alparslan olmak üzere, bu aziz toprakları bizlere ebedi bir vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Malazgirt Zaferimiz kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.