BULDAN’A HAYRAN KALDI
Eylül 15, 2021
Zabıta ekipleri, kahvehaneleri denetledi
Eylül 16, 2021

Tarihi Kentler Birliği’nden Buldan’a ödül


Buldan Belediyesi tarafından yürütülen sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamaları ödüle layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği “ Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları” yarışmasına, Semerci Sokak Sağlıklaştırması ve Beyler Konağı restorasyon uygulaması ile katılan Buldan Belediyesi, Uygulama Dalında başarılı bulunan 7 belediye arasında yer aldı.

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2020 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları belirlendi. 33 belediyenin 33 uygulama ve 28 proje dalında olmak üzere toplam 61 proje ile katıldığı yarışmada, Buldan Belediyesi’nin Semerci Sokak Sağlıklaştırma ve Beyler Konağı Restorasyon Uygulaması ödüle layık görüldü.

Jüri üyeleri tarafından 8 Eylül 2021 tarihinde yapılan değerlendirmede, Beyler Evi Restorasyonu ile Semerci Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin başarılı uygulandığı, restorasyon çalışmaları ve bütüncül bir koruma çalışmasının parçası olan uygulama projesi olarak değerlendirilerek ödüle layık görüldüğü belirtildi. Buldan Belediyesi ödülünü, 23 Eylül 2021 tarihinde Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek törenle alacak.

Tarihi Kentler Birilği’nin “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulama ” yarışmasında Uygulama Dalında, Buldan Belediyesinin, Alanya Belediyesi, Çaycuma Belediyesi, Kocasinan Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ile birlikte ödüle layık görülmesinin kendilerini sevindirdiği söyleyen Başkan Mustafa Şevik, “İlçemizin tarihi ve kültürel değerlerini sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak ve bölge turizmine kazandırmak amacıyla başlattığımız çalışmalarımızın Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada ödüle layık görülmüştür. Bu ödülün kazanılmasında emeği geçen başta ekip arkadaşlarım olmak üzere herkesi kutluyor, sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarında bizlere her zaman destek olan Buldanlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.