Tarihi Kentler Birliği’nden Buldan’a ödül
Eylül 16, 2021
Başkan Şevik: Menderes’i saygıyla anıyoruz
Eylül 17, 2021

Zabıta ekipleri, kahvehaneleri denetledi

Buldan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kahvehaneleri denetledi. İşletme sahiplerine pandemi kurallarını hatırlatan ekipler, kahvehane içinde sigara içilip içilmediği, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili mevzuata uyulup uyulmadığı denetledi. Ekipler, gördükleri eksiklikler giderilmesi için işletme sahiplerini uyardı.

Buldan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren kahvehanelere yönelik başlattığı denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürü Hasan Uysal’ın da katıldığı denetimlerde, kahvehane içinde sigara içilip içilmediği, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili mevzuata uyulup uyulmadığı denetlenerek, hijyen ve temizlik kontrolleri yapıldı. Çay servisinde kullanılan bardak ve malzemelerin temiz tutulmasıyla ilgili ikazlarda bulunan ekipler, iskambil kağıtları ve oyun takımlarının da hijyen kurallarına uyup uymadığı denetledi. İşletme sahipleri, başta iş yerlerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik kurallar olmak üzere personel hijyeni, işletme içi ve dışı ile ilgili yasal mevzuatlar hakkında bilgilendiren ekipler tarafından, tespit edilen eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi ve pandemi kurallarına riayet edilmesi konusundan uyarıldı.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Şevik, denetimlerin kesintisiz olarak devam edeceğini ve yapılan denetimlerin esnafın da, tüketicilerin de yararına olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almasını sağlayan bu denetimler, esnafımızın daha kaliteli hizmet üretmesine de katkı sağlıyor” dedi.