Zabıta ekipleri fırınları denetledi
Eylül 20, 2021
Balık Pazarı Denetlendi
Eylül 23, 2021

Spor yatırımları için protokol imzalandı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilçeye yapılacak spor yatırımları ihalesini alan HMC İnşaat Şirketiyle imzalar atıldı. Protokol kapsamında, İlçe Stadyumu ile Yenicekent Stadyumun yenilenecek ve 5 adet halı saha ve 10 adet basketbol potası kazandırılacak. Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca finanse edilecek olan 6 Milyonluk spor yatırımlarının yapımına, ekim ayı içerisinde başlanacak.

İhalesi geçtiğimiz ay içerisinde yapılan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilçeye yapılacak spor yatırımlarının yapımı için start verildi. BELKÜM’deki Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Mustafa Şevik ile ihaleyi alan Denizlili HMC Madencilik İnşaat Şirket sorumlusu Hatip Hülagü arasında protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Şevik’in Gençlik ve Spor Bakanlığından talep ettiği spor yatırımlarını kapsayan protokole göre, doğal çim yüzeyli ilçe stadyumunun sentetik çim yüzeye dönüştürülmesi , tribünlerinin yenilenmesi, toprak yüzeyli Yenicekent stadyumunun sentetik çim yüzeye dönüştürülmesi, tribün ve soyunma odalarının yapımı ile Buldan Belediyesi’nce tespit edilen 5 mahalleye, 5 adet halı saha ve 10 adet basketbol potası yapımına ekim ayı içerisinde başlanacak.

Yaklaşık 6 Milyon TL’lik spor yatırımının Buldan’a hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İhalesini geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz spor yatırımları, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından finanse edilecek. İhaleyi alan HMC Şirketi ile protokol imzaladık. Çalışmalar ekim ayı içerisinde başlayacak ve 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Spor yatırımları gençlerimize ve tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

HMC Madencilik İnşaat Şirketi sorumlusu Hatip Hülagü ise protokole bağlı kalarak spor yatırımı inşaatının kısa sürede başlayacağını ve vaat edilen sürede tamamlanacağını belirtti.