Baskan Şevik’ten 29 Ekim Mesajı
Ekim 28, 2021
Başkan Şevik, 1 Günde 6 Mahalle Gezdi
Ekim 30, 2021

BULDAN STANDI İLGİ ODAĞI OLDU


Denizli EGS Park Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl ikinci kez kapılarını açan Ege Pamuk İplik Kumaş Tekstil Aksesuarları ve Tekstil Teknolojileri (PIKTECH 2021) Fuarı’nda, Buldan’ın geleneksel dokuma ürünleri ile mini dokuma tezgâhıyla dikkat çeken Belediye standı, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Ege Pamuk İplik Kumaş Tekstil Aksesuarları ve Tekstil Teknolojileri (PIKTECH 2021) Fuarı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen törenle açıldı.

Açılış törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, Denizli Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin, Termin Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Gençay ile çok sayıda tekstil sektöründen temsilci katıldı.

Fuarın açılış konuşmasında Denizli’nin fuar merkezi olmasını istediklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,”Tekstil Fuarı’nın 2.sini gerçekleştiriyoruz. Bunun ikincisinide, üçüncüsünü de , dördüncüsünü de inşallah burası daha güçlü ve merkez haline gelecek. Bizler de her türlü desteği vereceğiz. Şehrimizin fuar merkezi olmasını istiyoruz. İstiyoruz ki, üretilen ürünler daha kaliteli olsun, daha yaratıcı olsun. Ve dünyadaki gelişmeler Denizli’nin ayağına gelsin.Ve her alandaki yatırımcıların Denizli’ye gelsin, Denizli’de buluşsun istiyoruz” dedi.
Termin Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Gençay ise bu yıl ikinci kez kapılarını açan fuarı tekstilin başkenti Denizli’de düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından fuarın ana sponsorlarına plaket takdim edildi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Tüfekçi Makine Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırımdemir’e plaketini vererek hayırlı olsun dileklerini iletti.

BULDAN STANDINA YOĞUN İLGİ
Buldan’ın yöresel dokumasının sergilendiği ve dokuma ustası Selahattin Kaçanoğlu’nun mini kamçılı tezgahında yöresel el dokumalarının tanıtımını yaptığı Belediye Standı, fuarın ilgi odağı oldu. Başkan Şevik, ” Şal, fular ve peştamal gibi ilçemizin yöresel dokumalarını, el tezgahında dokuyarak tanıttığımız stand misafirlerimizin ilgi odağı oldu. Denizli protokolünü ve fuar ziyaretçilerini standımızda ağırladık. İlginin yoğunluğu bizleri memnun etti” dedi.
Başkan Şevik, fuarın 31 Ekim pazar gününe kadar gezilebileceğini belirterek, “Fuarı ziyaret eden sektör temsilcileri, tekstildeki son gelişmeleri yakından görme fırsatı kadar, geleneksel ürünleri de inceleme imkanı da bulacak” diyerek Buldanlı sektör temsilcilerini fuara davet etti.