Başkan Şevik, spor tesisleri inşaatını inceledi
Ekim 31, 2021
Kral Yolu Güzergahında Çevre Temizliği
Kasım 3, 2021

Off-Road yarışları nefes kesti


Buldan’ın Doğan Mahallesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Off-Road yarışları düzenlendi. Buldan Belediyesi ve Pamukkale Off-Road Kulübü’nün destekleriyle düzenlenen etkinlikte pilotların mücadelesi nefes kesti.

Buldan’da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Off-Road yarışları, sabah ilçe merkezinde araçların kortej geçişi ile başladı. Buldan Belediyesi ve Pamukkale Offroad Kulübü’nün düzenlediği Off-Road Yarışları ise Doğan Mahallesi’nde gerçekleşti. Otomobil Sporları tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiğini Buldan Cumyuriyet Bayramı 1. Off Road yarışına, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Mustak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in start vermesiyle başlayan Off-Road yarışlarında, 20 pilot kıyasıya mücadele etti.
Bay Çelebi lakaplı Abdullah Çelebi’nin sunumuyla renklenen yarışmalarda, pilotların zorlu parkurda verdikleri mücadele ise nefes kesti. Yarışlarda Buldan’ı temsil eden tek pilot Yaşar Kesmez ve copilot Nuri Baştatlı oldu.

VATANDAŞLARIMIZIN İLGİSİ SEVİNDİRİCİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Off-road yarışlarına ilginin yoğun olmasından dolayı duyduğu mutluluğu belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İlk kez düzenlediğimiz Offroad yarışlarına vatandaşların yoğun ilgisi var. Umarım 2’ncisini, 3’üncüsünü de düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

Pamukkale Offroad Kulübü Başkanı Tayyip Biçer ise adrenalin açısından güzel bir yarış olduğunu belirterek, ileriki yıllarda Buldan’da daha geniy katılımlı yarışlar düzenlemek istediklerini söyledi.

1.Buldan Cumhuriyet Bayramı Off-Road Yarışlarında , Es-4, Es-3, Es-2 ve Es-1 klasmanlarında dereceğe giren pilot ve copilotlara ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Zorlu parkurda kıyasıya mücadele eden iki kadın pilot Ebru Öztekin ile Gözde Bayık’a ödüllerini Belediye Başkanı Mustafa Şevik verdi. Ayrıca genel klasmanın 1.si Bilal Işık, 2.si Hakan Adalı ve 3.sü Hüseyin İlhan ödüllerini Başkan Şevik’ten aldı.

Belediye Başkanı Şevik, yarışmaya katılan tüm sporculara Buldan dokuması ürünlerden hediye ederek teşekkür etti. Pamukkale Off-Road Kulübü Başkanı Tayyip Biçer’de organizasyona verdiği desteklerden dolayı Başkan Şevik’e teşekkür plaketi takdim etti.