Başkan Şevik, hafta sonu esnafı ziyaret etti
Kasım 7, 2021
BAŞKAN ŞEVİK’TEN 10 KASIM MESAJI
Kasım 10, 2021

Alacaoğlu’na TAK, Kırandamı’na zeytinlik

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, mahalle ziyaretlerine Alacaoğlu, Sarımahmutlu, Kırandamı ve Boğazçiftlik mahalleleri ile devam etti. İlk olarak yapımına başlanan Alacaoğlu Sosyal Tesis inşaatını gezen Başkan Şevik, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Alacaoğlu Mahallesine TAK müjdesi veren Başkan Şevik, daha sonra Kırandamı Mahallesi’ne geçti. Burada sosyal tesis yapılması planlanan eski okul binasında incelemelerde bulunan Başkan Şevik, “Oldukça geniş olan okul bahçesine zeytin fidanları dikmek istiyoruz. Böylelikle hem boş alanı değerlendirmiş olacağız, hem de vatandaşlarımıza ek gelir sağlanacak” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve belediye çalışmalarını incelemek amacıyla başlattığı mahalle ziyaretlerine Alacaoğlu, Kırandamı, Sarımahmutlu, Boğazçiftlik ve Kırandamı mahalleleri ile Curalar Mevkii’nde devam etti.

ALACAOĞLU’NA TAK MÜJDESİ
Buldan Belediyesi Fin İşleri Müdürlüğü ekiplerince inşaatı devam eden Alaacoğlu Sosyal Tesisi’nde incelemelerde bulunan Başkan Şevik, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Şevik’e Mahalle Muhtarı Mustafa Çankaya ve birim müdürleri eşlik etti. Sosyal Tesis inşaatının en kısa zamanda tamamlanacağını söyleyen Başkan Şevik, muhtar Çankaya’nın taleplerini de yerinde inceledi. Başkan Şevik, “Alacaoğlu Mahallemizde sosyal tesis inşaatı tamamlandığında, mahalle girişine TAK da yapacağız” dedi.
Alacaoğlu Mahallesi’ndeki incelemelerin ardından Sarımahmutlu Mahallesi’ne geçen Başkan Şevik, Buldan Belediyesi tarafından yapılan istinat duvarını ve çevresinde incelemelerde bulundu. İstinat duvarı çevresinde düzenleme yapılması ve tespit ettiği eksikliklerin giderilmesi için ekiplerine talimat veren Başkan Şevik, daha sonra Kırandamı Mahallesi’ni ziyaret etti.

KIRANDAMI MAHALLESİ’NE ZEYTİN BAHÇESİ YAPILACAK
Kırandamı Mahalle Muhtarı Mehmet Aksoy’un talebi doğrultusunda yapılacak sosyal tesis alanında incelemelerde bulunan Başkan Şevik, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tahsis talebinde bulunacakları eski okul alanında, kapalı ve açık düğün salonu ile aşevinden oluşan sosyal tesis yapılacağını söyledi. Oldukça geniş olan okul alanın bir bölümüne zeytin bahçesi olarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunmak istediklerini de vurgulayan Başkan Şevik, “Okul binasının arkasında kalan boş alana zeytin fidanları dikmek istiyoruz. İklimi de oldukça müsait. Hem boş alanı değerlendireceğiz, hem de mahalle sakinlerimize ek gelir sağlamış olacağız” dedi.

ANIT AĞAÇLAR KORUNACAK
Muhtar Aksoy ile birlikte Kırandamı Mahallesi Curalar mevkiinde incelemelerde bulunan Başkan Şevik, buradaki anıt ağaçları koruma altına alınacağını söyledi. Ayrıca eski mezarlığın çevresinde de düzenleme yapılacağını da belirten Başkan Şevik, “Buldan’ın en eski yerleşim yerlerinden biri Kırandamı Mahallesi. Kırandamı, belediye hizmetlerinden hak ettiğini alacak” diye konuştu.

BOĞAZÇİFTLİK’E SOSYAL TESİS
Başkan Şevik, Boğazçiftlik Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin ile birlikte sosyal tesis alanında incelemelerde bulundu. Eski okul binası ve bahçesinin sosyal tesis alanı olarak değerlendirmek istediklerini söyleyen Başkan Şevik, “Söz verdiğimiz gibi her mahalleye bir sosyal tesis kazandıracağız. Mahalle ziyaretlerimizde muhtarlarımızla istişarelerde bulunarak hem mahallelerimizin eksikliklerini yerinde tespit ediyoruz, hem de yapacağımız sosyal tesisler için en uygun alanı belirliyoruz” dedi.
Boğazçiftlik Mahallesi’ndeki incelemelerinin ardından Karaköy Mahallesi’ne geçen Başkan Şevik, Denizli Kumkısık Mevkii’nde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren minibüs şoförü Yaşar Kocaman’ın ailesi ile aynı gün vefat eden mahalle sakinlerinden Ahmet Ak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu, acılarını paylaştı.