Buldan’ın bir eksiği daha giderilecek
Kasım 15, 2021
Belediyeden, yakacak yardımı
Kasım 23, 2021

Buldan’ın trafik ve park sorunu çözülüyor

Buldan’ın yıllardan beri kanayan yarası trafik ve park sorunun çözümü için Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında oluşturulan Trafik Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Şevik, Trafik Komisyonu üyelerinin uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı ve ilçe trafiğini rahatlatacak kararların en kısa zamanda uygulamaya konulacağını açıkladı.

Buldan Belediyesi, ilçenin yıllardan beri çözüm bekleyen trafik ve park sorunu için harekete geçti. Belediye Başkanı Mustafa Şevik Başkanlığı’nda ve Belediye Meclis üyeleri Mustafa Mustak, Musa Çetinel ,Mehmet Köklü ve Ahmet Turan Bilgin’in görev aldığı Trafik Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Trafik Komisyonu üyelerinin, uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı ve ilçe trafiğini rahatlatacak 12 maddelik raporunu değerlendiren Belediye Başkanı Şevik, “Öncelikle komisyon üyelerimize teşekkür ederim. Bölgenin tarih, kültür ve doğal turizm merkezi olmaya aday olan Buldan’ın en önemli sorunlarından biri trafik ve park yeri sorunu idi. Belediye Meclis üyelerimizden oluşan Trafik Komisyonu, Kaymakamlık, ilçe emniyet ve jandarma ile esnafımızla yaptığı görüşmeler sonucunda, 12 maddelik rapor hazırladı. Trafik Komisyonu raporunun değerlendirildiği toplantıda, trafiğin yoğun olduğu bazı cadde ve sokaklarda, belediyemiz tarafından belirlenecek alanlarda sınırlı süreli araç parkına izin verilirken, bazılarında ise park yasağı getirilmesi yönünde kararlar aldık. Belediye olarak, ilçe trafiğini rahatlatacak Komisyon kararlarını bir an önce uygulamaya geçireceğiz” dedi.
Başkan Şevik, araç sahibi vatandaşları da uyardığı açıklamasına şöyle devam etti:
“Yaşadığımız trafik sorununu vatandaşlarımızın da desteği ile kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Benim araç sahibi vatandaşlarımızdan ricam, kurallara ve alınan kararlara riayet etmeleri.”

Trafik Komisyonu tarafından alınan ve ilçe trafiğini rahatlatacak yeni kararlar şöyle;
1-Cumhuriyet Mahallesi Gönül Caddesi’nde (Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanından itibaren Dönmez Eczanesi ‘e kadar olan yolda) araç parkı 20 dakika ile sınırlandırılması

2- Alanyazı Meydanı’ndakı Çınar ağacı çevresi ve Atatürk Büst önüne araç park edilmesinin yasaklanması

3- Alanyazı Meydanı Belediye Hizmet Binası önü park yasağı uygulanması ve Atatürk Caddesi boyunca ise araç parkının tek yönlü olması,

4- Bağlayan Sokakta 14 Mayıs Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne olan tek yön uygulamasının, Atatürk Caddesi’nden 14 Mayıs Caddesi ‘ne olarak değiştirilmesine,