Ücretsiz ulaşım desteği sağlıyoruz
Mart 14, 2022
3 bin anaokulundan biri Buldan’a yapılacak
Mart 15, 2022

12 Mart törenlerle kutlandı

ı
Buldan’da İstiklal Marşının Kabulünün 101. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, kutlandı.

İbrahim Filiz Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkan Vekili Musa Çetinel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kale, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti ilçe temsilcileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İbrahim-Filiz Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhammet Yağız yaptı.
İbrahim-Filiz Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan program, 8.sınıf öğrencisi İbrahim Akca “İstiklal Marşı’na” adlı şiiri, Aysel Kıyma ise “Akif İçin Mersiye” şiirini okumasıyla devam etti.
Ardından sahnelenen Okul Müdürü Muhammet Yağız ve öğrencilerin hazırladığı “Akif İstiklal Marşı’nı Yazıyor” adlı oyun izleyenleri duygulandırdı.
İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programında, okullar arası düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Şiir dalında dereceye giren Hümeyra Kara, Ömürnur Özen ve Kevser Asya Ersoy ödülünü Kaymakam Murat Sarı’nın elinden alırken, resim dalında dereceye giren Betül Ergin, Mustafa Gülsoy ile Berra Deniz Merç’in ödülünü Belediye Başkan Vekili Musa Çetinel verdi.
Kompozisyon dalında dereceye giren Melih Gökçe, Elif Çiftçi ve Fatmanur Turanoğlu’nun ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Murat Kale, İstiklal Marşı’nı ezbere okuma yarışmasında dereceye giren Sinem Özsoy, Elif Çakar ile Rümeysa Koç’un ödülünü ise İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara verdi.