Tülüler hastane için güreşti
Mart 13, 2022
12 Mart törenlerle kutlandı
Mart 14, 2022

Ücretsiz ulaşım desteği sağlıyoruz

Buldan’da Mamografi ve Smear testi yaptırmayan kadın kalmayacak

Buldan Belediyesi ile Toplum Sağlığı işbirliğinde yürütülen, çağımızda yaygın olarak görülen meme kanseri ve rahim ağzı kanserinde erken teşhis konulabilmesi için ilçe genelinde tarama seferberliği yeniden başlatıldı. Buldan Belediyesi, her hafta pazartesi günleri saat 09.00’da Toplum Sağlığı Merkezi önünden ücretsiz servis desteği sağlıyor.

Buldan Toplum Sağlığı Merkezi ve Sümer Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde yürütülen sağlık taramasından, ilçede ikamet eden tüm kadınlar, bağlı oldukları aile hekimleri kanalıyla ücretsiz olarak yararlanabilecek.
Buldan Belediyesi, halk sağlığını önceleyen çalışmalarına devam ediyor. Kadınlarda yaygın olarak görülen meme kanseri ve rahim ağzı kanserinde erken teşhis sağlayarak kanseri kadınların korkulu rüyası olmaktan çıkarmak için Buldan Belediyesi ile Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde ilçe genelinde mamografi ve smear testi taraması başlatıldı. Pandemi dolayısıyla ara verilen mamografi ve smear testi taraması uygulamasının yeniden başlatıldığını açıklayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, bu çalışma ile Buldan ilçe sınırları içinde ikamet eden; 40- 69 yaş grubundaki kadınların, smear ve mamografi testi taramalarını yaptırabileceklerini söyledi.

Buldan Belediyesi’nin Toplum Sağlığı Merkezi ile organize ettiği sağlık taramasından özellikle sağlık hizmetlerine erişimde güçlük yaşayan kadınların yararlanması hedefleniyor. Bu amaçla ücretsiz olarak yapılan sağlık taramasına katılım için Aile Hekimlerine başvuran kadınların KETEM’e tarama için geliş ve gidişleri de yine Buldan Belediyesi tarafından ücretsiz servisleri ile sağlanacak. Her hafta pazartesi günleri saat 09.00’da servis kaldırılacak.

Başvuru için
Buldan Belediyesi ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin ücretsiz sağlık hizmetinden ve ücretsiz servis hizmetinden yararlanmak için; 2 yıl içinde mamografi ve smear testi yaptırmamış olmak koşulunu taşıyan kadınlar ad, soyad ve TC kimlik numaralarını bağlı bulundukları Aile Hekimlerine arayarak kayıt yaptırabilecekler.