Başkan Şevik’ten 18 Mart Mesajı
Mart 18, 2022
Buldan’ın çağla dövmesi,tarhana festivalinde
Mart 19, 2022

Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandı


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yılı Buldan’da çeşitli etkinliklerle kutlandı ve şehitler anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi 107.yıldönümü ve Şehitleri Anma programı, Buldan Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı. Törene, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Vekili Musa Çetinel, Buldanlı gaziler ile şehit yakınları ve siyasi parti başkanları, ilçe protokolü, vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerin konulmasının ardından tören, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

ŞEHİTLİKTE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Alanyazı Meydanı’ndan düzenlenen çelenk sunma törenin ardından protokol üyeleri, İlçe Mezarlığındaki şehitliği ziyaret etti. İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan törende, Kuran’ı Kerim okunması ve duanın ardından Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkan Vekili Musa Çetinel ve beraberindeki protokol üyeleri şehitlerin kabri başına karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyaretinin ardından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107.Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kutlama programı, İbrahim-Filiz Çelebi İmam Hatip lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenli devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, öğretmen ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu. İbrahim-Filiz çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerin hazırladığı oratoryo ve koro gösterisinin ardından törende, ilçe genelinde okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Vekili Musa Çetinel, Emniyet Müdürü Murat Kale, İlçe Jandarma Komutana Bekir Cinkara tarafından verilmesinin ardından program, sona erdi.