Başkan Şevik, şampiyonluk sevinci yaşadı
Mart 20, 2022
Protokol üyeleri, fidan dikti
Mart 21, 2022

Nevruz, coşkuyla kutlandı


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kaymakam Murat Sarı ile birlikte Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğine katıldı. Törene katılan protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte demir dövdü, yumurta tokuşturdu, nevruz ateşinden atladı.

Buldan Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Nevruz Bayramı etkinliğine, Kaymakam Murat Sarı, belediye Başkanı Mustafa Şevik, kurum müdürleri, siyas parti ilçe başkanları, okul yönetimi ve öğrenciler katıldı.
Ali Tunaboylu Anadolusu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen Nevruz Bayramı programı, lise Müdürü İlhan Ünal’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam eden programda, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve protokol üyeleri örste demir dövdü, yumurta tokuşturdu.

Nevruz ateşi üstünden atlanması, öğrencilerin halat çekme yarışı gibi etkinliklerle devam eden Nevruz Bayramı programı, çeşitli ikramlarla sona erdi.

Nevruz’un, baharın başlangıcı, kardeşliğin, dostluğun, sevginin ve kaynaşmanın günü olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Nevruz, binlerce yıllık tarihi süreç içerisinde, büyük Türk milletini ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak yüzyılları aşarak bugünlere ulaşmıştır. Bu köklü miras bizim için iftihar vesilesidir. Başta Buldanlı hemşehrilerimin olmak üzere Türk-İslam aleminin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, sağlık, dirlik, huzur, esenlik, kardeşlik, beraberlik ve bolluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.