19 Mayıs Buldan’da törenlerle kutlandı
Mayıs 19, 2022
“Tarih ile modern yapıyı buluşturuyoruz”
Mayıs 20, 2022

Buldan’a saat kulesi yapılıyor

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in ilçe turizmini geliştirmek amacıyla başlattığı turizm “Kültür Ringi” projesinin başlangıç noktasına ihtişamlı bir saat kulesi yapılıyor. Başkan Şevik, traverten üzerine ilçenin tarihi, kültürel değerlerini simgeleyen figürlerin yer alacağı 6 metre yüksekliğindeki Saat Kulesi’nin ilçeye farklı bir doku kazandıracağını vurguladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in 2022 yılı projeleri kapsamında yapımına başlanan Saat Kulesi, tarih ve kültür kenti olan ilçeye farklı bir doku kazandıracak. İlçe turizmine önemli düzeyde katkı sağlayacak “Kültür Ringi”nin başlangıç noktası olan Atatürk Caddesi, Buldan el dokumalarının sergilendiği, satışının yapıldığı 14 Mayıs Caddesi ile restorasyonu tamamlanan Çarşı Sokak ve doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü’nü giden Behçet Uz Caddesi’ni birleştiren meydanda yapımına başlanan Saat Kulesi, 6 metre yükseklikte olacak.

İlçenin tarihi ve kültürel değerlerini simgeleyen figürlerle estetik bir görünüm kazandırılacak olan 6 metre yüksekliğindeki traverten yapımı kulenin, biri dijital olmak üzere dört tarafına özel saatler yerleştirilecek. 4 etrafına yerleştirilen saatler dışında dış cephe ışıklandırmasının da yapılacağı Saat Kulesi’nin “Kültür Ringi” projesini de tamamlayacağını vurgulayan Başkan Şevik, “Gerekli özeni göstererek, Buldan’ın tarihi ve kültürel değerlerine uygun olarak inşa edeceğimiz Saat Kulesi, ilçemize farklı bir doku kazandıracağını inanıyoruz. Saat Kulesi’ni 10-11-12 Haziran 2022 tarihlerinde yapacağımız Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivalinde açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Saat Kulesi, şimdiden ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.