Başkan Şevik Kitaplarını İmzaladı
Haziran 2, 2022
Başkan Şevik’ten festivale davet
Haziran 6, 2022

Buldan’ın Çehresi Güzelleşiyor


Kent estetiğine büyük önem veren ve Buldan’ın çehresini güzelleştirmek amacıyla önemli çalışmalara imza atan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe mezbaha-sanayi yolu güzergahında kör nokta olarak tabir edilen bölgede yol genişletme çalışması başlattı. Başkan Şevik, “Yol çalışması tamamlandığında hem yol güvenliği sağlanmış olacak, hem de bölge estetik bir görünüm kazanacak” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla ilçede devam eden çevre ve yol çalışmalarını ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin eşlik ettiği ziyarette Başkan Şevik ilk olarak, İlçe Mezbaha-İlçe Kabristanlığı ile Sanayi Yolu kavşağında kör nokta olarak tabir edilen bölgede devam eden yol genişletme çalışmalarını denetledi. Yol genişletme çalışmasıyla ilgili bilgi veren Başkan Şevik, “Mezbaha –Sanayi yolu güzergahında kör nokta olarak tabir ettiğimiz bölgede yol genişletme çalışması başlattık. Burası hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de trafik kazalarının yaşanmasına neden oluyordu. Yol genişletme ve kaldırım çalışması tamamlandığında bölgede yol güvenliği sağlanmış olacak. Tabi görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak estetik bir görünüm kazandırılmış olacak” dedi.
Başkan Şevik, mezbaha restorasyon ve canlı hayvan pazarı inşaatında yaptığı incelemelerinin ardından, 14 Mayıs Caddesi ile sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulaması tamamlanan Çarşı Sokak kavşağında yapımı devam eden Saat Kulesi inşaatını denetledi. İlçeye ayrı bir değer katacak olan Saat Kulesi inşaatında sona gelindiğini vurgulayan Başkan Şevik, “6 metre yüksekliğinde, ilçemizi simgeleyen motiflerle süslenen dört tarafında saatlerin olacağı kule, ilçemizin tarihi ve kültürel mirası mimarisine çok yakışacak” diye konuştu.
Başkan Şevik, ilçe merkezinde olduğu gibi mahallelerin tanınırlığını ve görünürlüğünü artıracak, TAK yapımının hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Şevik, İlçe merkezinde olduğu gibi mahallelerimizin girişinden başlayıp yerleşim alanlarına kadar birçok noktasında çevre düzenlemesi çalışması başlattıklarını açıkladı. Yeşil alanların sayısını artırarak daha yeşil bir Buldan için çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Başkan Şevik, sahip olduğu turizm dinamikleri ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Buldan’ın çehresini güzelleştirerek, turizm kentine yakışır bir kent haline getirmek için çalıştıklarını vurguladı.
Başkan Şevik “Buldan Belediyesi olarak, çevrenin korunmasının asıl olarak yaşamı ve geleceği korumak olduğunu çok iyi biliyor ve çevreye duyarlı vatandaşlarımızın da desteğiyle kentimizi temiz, yaşanabilir ve doğal dokusu korunmuş olarak daha ileri taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre ve doğa farkındalığının arttığı, yeşilin hâkim olduğu, insanlarımızın temiz ve doğal bir çevrede, sağlık, mutluluk ve huzurlu yaşadığı bir gelecek diliyorum” dedi.