Buldan’ın Çehresi Güzelleşiyor
Haziran 5, 2022
Halk Eğitim Merkezi’nden yılsonu sergisi
Haziran 7, 2022

Başkan Şevik’ten festivale davet

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC)İlyas Haytan Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, 10-12 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen 20. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’ne tüm Denizlilileri davet etti.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, DGC’de düzenlediği toplantısına, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden basın mensubu Oğuz Altıntaş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Denizli basın camiasına baş sağlığı dileyerek başladı.
DGC İlyas Haytan Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, bu yıl 20.si yapılacak olan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festival hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Başkan şevik, tüm yöre halkını ilçenin tarihi ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerinin tanıtılacağı, geleneksel el dokumasından, mutfak kültürüne, unutulmaya yüz tutmuş örf adetlerinin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarıldığı festivalde, buluşmaya davet etti.
10 Haziran 2022 Cuma günü Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve kortej yürüyüşü ile başlayacak olan Festivalin, çeşitli etkinlik ve konserlerle 3 gün devam edeceğini vurgulayan Başkan Şevik, son yıllarda amacından uzaklaşarak panayır havasına dönen festivalde, bu yıl kültürel etkinliklerin ağırlıkta olduğu bir program hazırladıklarını vurguladı.
Festivalin içeriği ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Şevik, “Son birkaç biraz pazarvari havasında olmaya başladı ama. Ben inanıyorum bu festival ve önümüzdeki festivaller biraz daha kültür ağırlıklı olacak. Festivalin 20 yıl önceki başlangıç ruhuna kavuşabilir diye düşünüyorum” dedi.
Buldan’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımında önemli yer tutan festivali önemsediklerini vurgulayan Başkan Şevik, “Bizim 20 yıl önce belediyecilik hayatımızda şöyle bir iddiamız oldu, savımız oldu. Kral Yolu hattı. Çürüksu vadisinden başlayıp, Afyon Midas hattından Akdeniz’le kesişen o üç turizm hattının tarihi kadim Roma ticaret hattının kesiştiği yer Buldan. Hireapolis, Laodikya ve Tripolis tabi Buldan bu hattın defacto keşistiği noktada. Biz bu tarihsel mirası değerlendirmek istedik. Bunun yanında Buldan’ın Selçukludan Osmanlıdan günümüze miras kalan tarihi evleri var, dokuması var. Festivaller, bu değerlerimizi, turizm dinamiklerimizin tanıtımı için çok önemli. Bu nedenle çeşitli kültürel etkinliklerle festivalimi zenginleştirerek, yalnızca eğlence odaklı olmaktan çıkardık” diye konuştu.
Başkan Şevik, toplantı sonrası son kitabı “İdealist Bir Cumhuriyet Hekimi Dr. Behçet Uz” kitabını basın mensupları adına imzalayarak hediye etti.


JEOPARK FOTOĞRAFLARI TARİHİ BİNADA SERGİLENECEK
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunum törenin ardından, kortej yürüyüşü ile başlayacak olan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin ilk günü Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, Buldan dokuması kumaşlardan hazırladığı tasarımların sunulduğu defile, halk oyunları gösterisi ve protokol üyelerinin konuşmasıyla devam edecek.
Denizli Jeopark Çalışma Grubu’nun Denizli Fotoğraf Derneği (DENFOT) ve Denizli Fotoğraf Sanat Derneği (DEFSAD) üyelerinin fotoğraflarından oluşan Jeopark Fotoğrafları, BELKÜM binasında eski cezaevi avlusunda sergilenecek. Saat 19.00’da protokol üyelerinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek olan Jeopark Fotoğraf Sergisi, üç gün boyunca gezilebilecek. Ayrıca Çarşı Meydanı’nda geleneksel Buldan düğünü, Kına Gecesi etkinliği gerçekleştirilecek. Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen konser saat 20.30’da Turan Mehteran Takımı gösterisi ile başlayacak. Yerel sanatçı Naci Özkan’nın seslendireceği türkülerle keyifli zaman geçirecek olan Buldanlılar, Grup Koliva’nın Karadeniz türküleriyle coşacak.

MEHMET ERDEM HAYRANLARIYLA BULUŞUYOR
Festivalin 2.günü 11 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’te Buldanlıların Yukarı Park olarak adlandırdığı Nuri Akın Parkı’nda Çakır Özcan ve Orkestrasının fasıl dinletisi, ardından “Yöresel Yemek Yarışması” yapılacak. Dereceye girenlerin çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği yarışmada, davetliler Buldan’ın enfes yemeklerini tatma imkanı bulacak.
Aynı gün saat 21.00’de Alanyazı Meydanı’nda devam edecek olan festival etkinlikleri kapsamında Buldan’ın geleneksel el dokumasından hazırlanan tasarımların sunulacağı defile, Işıl Koç konserinin ardından,’Hakim Bey’ şarkısıyla tanınan şarkıcı Mehmet Erdem, hayranlarıyla buluşacak.

YAYLA GÖLÜ’NDE ŞENLİK VAR
20. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin 3. Günü, yüzlerce kuş türü ve bitki türünü barındıran doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü, Denizli Konservatuarı TSM Hocası Ahmet Nuri Çağdaş ve saz ekibinin seslendireceği “kuş şarkıları”yla şenlenecek. Ayrıca, Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin uçurtma ve bisiklet gösterisiyle renkli görüntülerin yaşanacağı Süleymanlı Yayla Gölü’ndeki etkinlikler, Saat 10.00 ile 14.00 arasında devam edecek. Yenicekent Tarım Kredi Kooperatifinin keşkek ikramının ardından festival etkinlikleri, saat 15.00’de Talat Tarakçı Parkı’nda devam edecek. Festival şenlikleri, Çakır Özkan ve Orkestrasının fasıl dinletisi, saat 20.00’de Alanyazı Meydanı’nda Balkan Halk Oyunları gösterisi, Sadi Cesuroğlu konseri ve Tuğçe Kandemir konseri ile taçlandırılacak.

20.BULDAN DOKUMA, KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ PROGRAMI
10 HAZİRAN 2022 CUMA
YER: ALANYAZI MEYDANI
Saat: 17.15 Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu
Saat: 17.20 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması

YER: ATATÜRK CADDESİ-ÇARŞI CADDESİ
Saat:17.30 Kortej Yürüyüşü (Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu Eşliğinde)

YER: 14 MAYIS CADDESİ KAVŞAĞI
Saat: 17.45 Biz Organizasyon Zeybek Folklor Ekibi gösterisi
Saat:18.00 Ali Tunaboylu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Defile
Saat: 18.30 Protokol açılış konuşmaları

YER: BELKÜM
Saat: 19.00 Denizli Jeopark Fotoğraf Sergisi

YER: ÇARŞI CAMİ MEYDANI
Saat: 19.30 Buldan düğünü Kına Gecesi

YER:ALANYAZI MEYDANI
Saat: 20.30 Turan Mehteran Takımı gösterisi
Saat: 21.00 Naci Özkan konseri
Saat: 22.00 Grup Koliva Konseri

11 HAZİRAN 2022 CUMARTESİ GÜNÜ
YER: NURİ AKIN PARKI
Saat: 13.00 Çakır Özcan ve Orkestrasının Fasıl dinletisi
Saat: 14.30 Yöresel Yemek Yarışması ve Ödül Töreni
YER: ALANYAZI MEYDANI
Saat: 21.00 Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan defile
Saat: 22.00 Işıl Koç konseri
Saat: 22.30 Mehmet Erdem Konseri

12 HAZİRAN 2022 PAZAR
YER: SÜLEYMANLI YAYLA GÖLÜ
Saat: 10.00 ile 14.00 arası Kuş ve Uçurtma Şenliği
YER: TALAT TARAKÇI PARKI
Saat: 15.00 Çakır Özcan ve Orkestrasının Fasıl dinletisi

YER ALANYAZI MEYDANI
Saat: 20.00 Balkan Halk Oyunları Topluluğu gösterisi
Saat: 21.00 Sadi Cesuroğlu Konseri
Saat: 22.00 Tuğçe Kandemir Konseri
Saat: 24.00 kapanış