Buldan Festivali’nde muhteşem final
Haziran 15, 2022
Öğrencilerden Yıl Sonu Resim Sergisi
Haziran 15, 2022

Başkan Şevik, Festivali Değerlendirdi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, bu yıl 20.si düzenlenen Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivalini değerlendirdi. Hava muhalefetine rağmen yoğun katılımlı bir festival olduğunu belirten Başkan Şevik, emeği geçenlere teşekkür etti.

Pandemi dolayısıyla iki yıl sonra düzenlenen 20.Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, üç gün boyunca renkli etkinliklere sahne oldu. Türkiye’nin sevilen sanatçılarının sahne aldığı konserlerin yanı sıra, “Kuş Şenliği”, ilçenin geçmii binlerce yıl öncesine dayanan geleneksel dokumasının tanıtıldığı defile gibi  çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçen festivali değerlendiren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, festivalin amacına ulaştığını vurguladı.

Festival alanını, Denizli ve ilçeleri başta olmak üzere başka illerden gelen on binlerce kişinin ziyaret ettiği vurgulayan Başkan Şevik, “İlçemizin kültürel mirası dokumasını, Buldan’a özgü mimarisiyle dikkat çeken konaklarımızı, tarihi sokaklarımız ile doğal güzelliklerini, organik tarımını tanıtmak, ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 20.sini düzenlediğimiz festivalin, amacına ulaştığına inanıyorum. Başka şehirlerden gelen misafirlerimizin, Buldan’ı çok beğendiklerini ifade ederek, mutlu bir şekilde ayrılmaları bizleri onurlandırmıştır. Festivalde emeği geçen başta belediye personelim olmak üzere, bizlere destek veren sivil toplum kuruluşları ve tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum” dedi.

ETKİNLİKLERLE DOLU BİR SEZON OLACAK
Yenicekent festivali ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini vurgulayan Başkan Şevik, “Pandemi dolayısıyla iki yıl ertelenen festivaller ve etkinlikleri sırasıyla gerçekleştireceğiz. Yenicekent Festivalinin ardından geniş kapsamlı Buldan’ın kurtuluşunun 100.yılına yakışır 4 Eylül Kurtuluş Gününü kutlayacağız. Ardından Sokakta Sanat var etkinliğimiz yapılacak” diye konuştu.