Şehit polisimiz için mevlit okutuldu
Haziran 19, 2022
Çocuklara eğlenceli bir yaz tatili bekliyor
Haziran 23, 2022

Cezaevi avlusunda şenlik


Buldan Belediyesi tarafından Adalet Bakanlığından devralınarak, 2011 yılında restore edilen cezaevi, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Buldan Hicazkar Müzik ve Sanat Merkezi kursiyerlerinin BELKÜM’de düzenlediği yıl sonu resim sergisinin açılışını gerçekleştiren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile eşi Bahija Şevik, kursiyerlerin müzik dinletisini büyük bir beğeniyle izlediler.

Türkiye genelinde Sultanahmet, Ulucanlar ve Sinop Cezaevlerinin ardından, Adalet Bakanlığından devralınarak Buldan Belediyesi tarafından 2011 yılında restore edilerek El Sanatları Merkezi olarak ziyaretçilerini ağırlayan eski cezaevi, kültür ve sanat şenliğine de ev sahipliği yapıyor. Resim, keman, gitar, piyano, bağlama gibi eğitimlerin verildiği Hicazkâr Müzik ve Sanat Merkezi’nde resim eğitimi alan 5 -65 yaş gurubu 80 kursiyer, çeşitli tekniklerle oluşturdukları eserlerini BELKÜM’de açtıkları sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergi açılışına, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, eşi Bahija Şevik, Hicazkâr Müzik ve Sanat Merkezi Yetkilisi Sadettin Seyhan Kırgın, öğretmen ve kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı.
Sergide yer alan tabloları tek tek inceleyen ve kursiyerlerden bilgi alan Başkan Şevik, “Bir dönem mahkumların volta attığı cezaevi avlusu bugün kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu bizim için gurur verici. Ben öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Ayrıca son yıllarda ilçede açılan resim, müziğin her dalında kurslarının da sevindirici olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Öğrencilerin resim yapma kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve sanata olan ilgilerinin artırılması amacıyla görsel sanatlar ve müzik kurslarının açılmasını önemsiyoruz. İlginin artması ise bizleri memnun ediyor. Kısa bir süre önce kamulaştırdığımız Taş Evi’n restorasyonu tamamlandığında Konservatuar olarak öğrencilerimizin, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Burada öğrencilerimiz ücretsiz kurslara katılarak kendilerini geliştirebilecek, yeteneklerini keşfedecekler” diye konuştu.

Yılsonu etkinliği, gitar, bağlama, keman, piyano kurs öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti.