Canlı hayvan Pazarı Açıldı  
Haziran 30, 2022
Başkan Şevik,MHP yönetimiyle bir araya geldi
Temmuz 7, 2022

Başkan Şevik, tarihi mahalleyi adım adım gezdi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, gelenek haline getirdiği alan gezilerini sürdürüyor. Başkan Şevik, Mahalle muhtarları ve fen işleri müdürlüğü ekipleriyle birlikte ilçenin yeni yerleşim yeri Gölbaşı Mahallesi ile en eski yerleşim yerlerinden Yalçınkaya mahallelerini adım adım gezerek sorunları yerinde inceledi.

Belediye Başkanımız Mustafa Şevik, geleneksel haline getirdiği mahalle ziyaretlerini merkez mahallelerde sürdürüyor. Başkan Şevik, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ilçenin yeni yerleşim yeri olan Gölbaşı Mahallesiyle, 2001 yılında yapılan çalışma ile Kentsel SİT Kapsamına alınan Yalçınkaya Mahallesinde devam etti.

İlk olarak Gölbaşı Mahallesi Muhtarı Süleyman Gökçe ve Belediye Fen İşleri Müdürü Adil Cabaroğlu ile birlikte mahallenin eksikliklerini yerinde tespit eden Başkan Şevik, mahalle sakinleriyle de görüşerek taleplerini dinledi. Gölbaşı Mahallesi’ne yapılması planlanan sosyal tesis ve çocuk parkı alanlarında incelemelerde bulunan başkan Şevik, mahallenin eksikliklerinin giderilmesi için ekiplerine talimat verdi.

BAŞKAN ŞEVİK, TARİHİ MAHALLEYİ ADIM ADIM GEZDİ
Buldan’a 2001-2002 yıllarında yapılan çalışma kapsamında Kentsel Sit kapsamına alınan Yalçınkaya Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Şevik’e, Muhtar İbrahim Başsarıoğlu ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri eşlik etti. Mahalle sakinlerinin taleplerini yerinde inceledi, eksiklikleri tespit etti.
Mahallede, koruma altında olmayan çok sayıda yıkılmaya yüz tutmuş bina bulunduğunu tespit eden Başkan Şevik, “Yıkılmaya yüz tutmuş yapılar hem vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit ediyor hem de oluşturdukları görüntü kirliliği nedeniyle tarihi mahallemize yakışmıyor” diyerek metruk yapıların kaldırılması için ekiplerine talimat verdi.
Ata yadigarı evlerini restore ederek ayağa kaldıran vatandaşlara teşekkür eden Başkan Şevik, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Buldan Belediyesi işbirliğinde tescilli yapılar bir bir ayağa kaldırılarak ilçe turizmine kazandırıldığını söyledi. Başkan Şevik, “Belediyemizin imkanları doğrultusunda gerek hibe yoluşla gerekse kamulaştırma yoluşla beledimize kazandırılan tescilli yapıları restore ederek ilçe turizmine kazandırmaya devam ediyoruz. Ancak bizim için en güzel gelişme sevil vatandaşın da ata yadigarı evlerine sahip çıkması” dedi.
MUHTAR BAŞSARIOĞLU’NDAN ÇAĞRI
Sit alanı içerisinde bulunan Yalçınkaya Mahallesi’nde çok sayıda tescilli yapının boş olduğunu ve bakımsızlıktan yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Tescilli yapıları sahip çıkan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ancak mahallemizde çok sayıda tescilli yapı var. Benim çağrım, mahallemizin eski sakinlerine. Gelsinler ata yadigarı evlerine sahip çıksınlar. Bu yapıları Türkiye’nin hiçbir yerinde göremezler” diye konuştu.