15 TEMMUZ PROGRAM
Temmuz 14, 2022
15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı
Temmuz 15, 2022

Başkan Şevik’ten 15 Temmuz Mesajı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile hain darbe girişiminin 6. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şevik mesajında, “Milletimizin mazisi çağ açıp, çağ kapatan fetihler, destansı mücadelelerle doludur. Tarihin her döneminde geçmişinden aldığı kuvvet, cesaret ve ilhamla hürriyet ve bağımsızlığından taviz vermeyen aziz milletimizin destansı mücadeleleri, gelecek nesillere aktarılarak yaşatılır ve milli bilinç böylece sürekli uyanık tutulur” dedi.

Başkan Şevik, Türk milletinin şanlı tarihini hatırlatan zaferlerin yanında, son dönem kaydedilen 31 Mart Vakası (Jön Türk darbesi), 27 Mayıs, 28 Şubat gibi ihanet ve ibret vesikası hareketlerden birinin de 15 Temmuz 2016’daki alçak darbe girişimi olduğunu vurguladığı mesajında, “15 Temmuz’da gerçekleşen darbe teşebbüsü, geçmişi ile bağlarını koparmayan milletimizin güçlü iradesi sayesinde bertaraf edilmiştir. Ülkemizin geleceğine kastedecek tüm ihanet şebekelerine ve dış mihraklara ağır bir dersin verildiği gün olarak tarihe geçmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara dökülen milyonlarca vatan evladının, savaş uçaklarına, tanklara, ölüm yağdıran silahlara karşı canını siper etmesi, bu milletin vatanına nasıl sahip çıktığının ibretlik bir belgesi olmuştur. Milletimiz bir daha böyle bir ihanet ve acı yaşamasın diye canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimizin kahramanlığı, ihanet gecesi ölüme koşan gazilerimizin cesareti, bu milletin hür iradesine zincir vurulamayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Kırk yıllık hazırlığın ardından girişilen bu ihanet, şehitlerimizin mübarek kanları, gazilerimizin gurur duydukları acıları ve o gece minarelerimizden yükselen selalar ile ülkemizin aydınlık geleceğini müjdelemiştir. 15 Temmuz ihaneti ve aziz milletimizin bu alçaklara verdiği sert cevap, nesilden nesile aktarılması gereken bir emanet olarak hepimizin boynunun borcudur” ifadelerine yer verdi.

Başkan Şevik, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile hain darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümü münasebetiyle, ihanet şebekesine karşı meydanlara dökülen aziz milletimizi bir kez daha tebrik ediyor, FETÖ’cü alçakların şehit ettiği 251 kardeşimizi rahmet ve minnetle anarak, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum” dedi.