Başkan Şevik oğlunu evlendirdi.
Ağustos 1, 2022
Başkan Şevik,Kestane Deresi’ne el attı
Ağustos 2, 2022

YENICEKENT FESTIVALE HAZIR

Buldan Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali İçin Geri Sayım Başladı

YENİCEKENT FESTİVALE HAZIR
Türkiye’de ilk turfanda sofralık üzümünü yetiştiren, kuruluşu MÖ 5500 yıllarına dayanan Tripolis Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Yenicekent’i tanıtmak amacıyla, bu yıl 25’ncisi düzenlenen Buldan Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Festivalin, Yeniceket Cumhuriyet Parkı Festival Alanı’nda 19 Ağustos Cuma günü saat 20.00’de başlayacağını açıklayan Başkan Şevik, çeşitli etkinlik ve konserlerle üç gün devam edecek festivale tüm vatandaşları davet etti.

Bu yıl 19-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak olan 25. Buldan-Yenicekent-Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivaliile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Profilo Ev Aletlerinin desteği ile Buldan Belediyesi tarafından düzenlenen Yenicekent Festivali için, geri sayım başladı. İki yıllık bekleyişin ardından Buldan Yenicekent’e özgü, Türkiye’nin ilk turfanda sofralık beyaz üzümü adını alan festivale tüm vatandaşları davet eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “ Batı Anadolu ve Denizli bölgesinin başlıca antik kentlerinden Tripolis’i de kapsayan ve iki yıl aradan sonra yeniden bu coğrafyada yapılacak olan festivalimizin hazırlıklarını tamamladık. Festivaller, yapıldığı kentlerin kültürünü, ekonomisini, tarihini tanıtmak için bir araçtır. Bu yıl25.si düzenlenecek olan festivalle, Yenicekent’in üzümünü ve antik kenti Tripolis’i tanıtmayı amaçlıyoruz. Buldan, dokuması kadar tarımı, tarihi ve kültürü ile de Denizli’nin önemli turizm merkezlerinden biri. Sahip olduğumuz değerleri Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmanın en önemli yollarından biri olan festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.


TÜRKİYE’NİN SEVİLEN SESİ MİTHAT KÖRLER SAHNE ALACAK
19 Ağustos Cuma günü saat 20.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak olan Yenicekent Festivali, açılış konuşmalarının ardından, O Ses Türkiye adlı ses yarışmasında seslendirdiği şarkılarla ünlülerin dikkatini çekmeye başaran Belgin Gölcük, sahneye çıkacak. Festivalin ilk günü Yenicekent’te, Türkiye’nin sevilen sesi Mithat Körler ile nostalji rüzgarı esecek.
Mehter Takımının seslendireceği marşlarla başlayacak olan Kültür ve sanat etkinlikleri festivalin 2. günü Türk Hak Müziği sanatçısı İsmail Barkan konseri yer alacak.


İKİ YIL ARADAN SONRA ÜZÜM AĞASI SEÇİLECEK
Yenicekent’in en iyi üzümünü yetiştiren üreticinin belirleneceği Üzüm Yarışmasının yapılacağı Festivalin 3. günü, jüri üyeleri tarafından ürünleri tarla bakımı, yetiştirme ve tadı ile tanelerinin büyüklüğü açısından değerlendirilecek olan yarışmada dereceye giren üreticilere ödülleri verilecek. Ayrıca, pandemi nedeniyle iki yıldan beri belirlenemeyen üzüm ağasının belirleneceği etkinliklerin ardından, Yerel sanatçı Naci Özkan ve Duygu Kutlu sahne alacak.


ÇOCUKLAR DA EĞLENCEYE DOYACAK
Festival kapsamında hazırlanan programda Yenicekentli çocuklar da unutulmadı. Buldan Belediyesi ile Profilo Ev Aletleri işbirliği ile devam eden Yaz Okulu etkinlikleri, festival süresince Yenicekentli çocukların hizmetinde olacak.