Başkan Şevik’in Mevlid Kandili Mesajı
Ekim 7, 2022
Başkan Şevik, MİS toplantısına katıldı
Ekim 12, 2022

Buldan Belediyesinden proje desteği

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in kurum ve kuruluşlara verdiği destekler devam ediyor. İlçenin gelişmesine katkı sağlayacak her projeye belediye olarak destek vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Şevik, son olarak yeni Adliye Hizmet Binasının projesini üstlendiklerini vurguladı.

Buldan Belediye Meclisi’nde bütçe maratonu başladı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının ilk birleşiminde belediyenin 2023 yılı bütçesini görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Başkan Şevik toplantıda, projesi belediye tarafından hazırlanan yeni Adliye Hizmet Binası ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Buldan’ın Gölbaşı Mahallesi’nde inşaatı yarım kalan atıl durumdaki öğrenci yurdu, Adliye Hizmet Binası olarak ilçe halkının hizmetine sunulacak. Buldan Belediyesi tarafından hazırlatılan öğrenci yurdunun Adliye Binasına dönüştürülmesi projesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından kabul edildiğini açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kaymakam Tayfun Deli ve Buldan Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Peçenek ile gerçekleştirdikleri toplantıda proje ile ilgili fikir alış verişinde bulunduklarını açıkladı.

Başkan Şevik, “Buldan asayiş bakımından sakinliğin ve sükunetin olduğu bir ilçe. Ancak Güney ilçesi de Buldan’a bağlı olması nedeniyle Kaymakamlık Binası’nın alt katında hizmet veren Adliye yetersiz gelmeye başlamıştı. Gölbaşı Mahallemizde inşaatı tamamlanamayan metruk haldeki öğrenci yurdunu, Adliye Hizmet Binası olarak yeniden projelendirdik. Projesini belediyemiz üstlendi. İşin en zor kısmını tamamladık. Bakanlık nezdinde görüşülerek en kısa zamanda inşaatına başlanması hedefleniyor” dedi.

Başkan Şevik, mevcut İlçe Emniyet Müdürlüğünün yerine yenisinin de yapılacağını dikkat çekerek,“ Emniyet müdürlüğümüze geçici olarak bir yer tahsis edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Gölbaşı Mahallesi’nde 2 bin 128 metrekareyi aşkın bir alana bodrum+zemin+3 katlı Adliye Hizmet Binası olarak projelendirilen Adliye Binası, çevre düzenlemesi ve otoparkıyla ilçenin prestij binalarından biri olacak.