Başkan Şevik’ten teşekkür ve davet
Ekim 24, 2022
Doğal gaz çalışmaları hız kazandı
Ekim 25, 2022

Başkan Şevik, Mevkidaşını ağırladı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı ağırladı. İlçenin tarihi ve kültürel değerlerini gezerek, belediyenin yürüttüğü sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarını yerinde inceleyen Başkan Kurukız, Buldan’a hayran kaldı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Pamukkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis Toplantısı’na katılmak üzere Denizli’ye gelen Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı Buldan’da ağırladı. Buldan’da iki gün gezi ve incelemelerini sürdüren Başkan Kurukız’a Başkan Şevik, MHP İlçe yönetimi ve BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan eşlik etti.
Buldan Belediyesi tarafından yürütülen sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarını gezerek, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme imkanı bulan Başkan Kurukız, ilk olarak Adalet Bakanlığından devralınarak belediye tarafından restore edilen ve Türkiye’nin ilk örneklerinden olan eski cezaevi koğuşlarında sergilenen dokuma müzesini gezdi.
Belediye Başkanı Şevik, BELKÜM’deki makamında ağırladığı mevkidaşı Kurukız’a kitaplarını imzaladı. Daha sonra belediye tarafından sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamasının yapıldığı, Çarşı, Semerci, Türkmenoğlu, Fetçiler ve Dokuma Pazarı Sokaklarını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Kurukız, Buldan’a hayran kaldı.
BULDAN SİMİDİ VE ÜZÜM KÖFTESİ İKRAM EDİLDİ
Başkan Kurukız,kendisine ikram edilen özel taş fırında pişirilen ve geleneksel yöntemlerle üretilen Buldan simidi ile üzüm suyundan yapılan şifa kaynağı üzüm köftesinin tadına baktı. Buldan ziyaretinin 2.günü, Çarşı Sokak’ta kurulan köy pazarını ziyaret eden Başkan Kurukız ve Başkan Şevik, esnafla uzun uzun sohbet ederek, istek ve taleplerini dinlediler. Başkan Kurukız, ziyaret ettiği 14 Mayıs Caddesi’nde geleneksel el ürünlerinden satın aldı, bol bol alışveriş yaptı.