Doğal gaz çalışmaları hız kazandı
Ekim 25, 2022
Berber Nihat Evi turizme kazandırılıyor
Ekim 26, 2022

Bilim Şenliği

“Fuat SEZGİN ile Buldan Bilim Yolunda” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği
27-28-29 Ekim 2022’de İlçemiz Talat Tarakçı Parkında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği için geri sayım başladı.

“Fuat SEZGİN ile Buldan Bilim Yolunda” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğiyle ilçemizde bilim kültürü ve iletişimin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim- teknolojinin toplum arasındaki etkileşiminin arttırılması hedeflenmekte.
İlçemiz okullarından bir araya gelen öğretmen ve öğrenci grupları heyecanla çalışmalarını başlattı. Çalışmalarının sergisine günler kala öğrenci, öğretmen ve koordinatör idareciler çalışmalarına devam ediyor.
“Fuat SEZGİN ile Buldan Bilim Yolunda” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği projemizin temel hedeflerinde yer alan bilime ve bilim insanına karşı ilgi, bilime karşı farkındalık , bilime olumlu bakış açısı, etkileşimli ve ilerlemeci bilim anlayışıyla uzun süredir çalışan gruplarımız bilimsel düşünce ve birliktelikle atölye çalışmaları ile sunumlarını ortaya koymak için siz değerli misafirlerini şenlik alanına bekliyor.

Buldan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde bu yıl İlçemizde yapılacak olan “Fuat SEZGİN ile Buldan Bilim Yolunda” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği kökleri eski tarihlere dayanan Buldan’ımızın geçmişinin izlerini bu günün yeniliği içinde yarının aydınlığına ışık tutarak kültürel zamanı misafirlerimize sunmayı hedeflemekte.

İlçemiz Talat Tarakçı Parkında üç gün boyunca çeşitli kültürel, sanatsal, bilimsel aktiviteler, söyleşiler, fikir teatileriyle Buldanlı ve Buldan’a gelen misafirlerimize dolu dolu üç gün geçirmeyi vadediyor.

Üç gün boyunca 9’u akademisyen çalışma atölyesi 55’i öğretmen atölyesi toplam 64 atölye çalışması, 6 akademisyen konferansı, İslami Bilimler Tarihi Akademisi Vakfı’dan 3 konuşmacı, DESKİ Çocuk Tiyatrosu oyunları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu oyunları, yarışmalar, konserlerle ilçemizde geçirilecek bilim, sanat, söyleşi ve kültürel aktivitelerle dolu dolu üç güne Buldan hazır…