Başkan Şevik, Yenicekentlilerle buluştu
Ekim 28, 2022
Buldan’da 29 Ekim Yürüyüşü
Ekim 29, 2022

Buldan’da Cumhuriyet coşkusu yaşandı

Buldan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Buldan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkuyla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Alanyazı Meydanı’nda tören gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99.yıl dönümü Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Kaymakamı Tayfun Deli’nin kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan Cumhuriyet coşkusu, Alanyazı Meydanı’nda vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenle devam etti.
Kaymakam Tayfun Deli, eşi Tuğçe Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Emniyet Müdürü Turgal Temel, Jandarma İlçe Komutanı Bekir Cinkara, Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri, öğrencilerin katıldığı törene, ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kaymakam Tayfun Deli ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in törene katılan öğrenci ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Kaymakam Tayfun Deli, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresi’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet kendini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığı ile kullanır. Bu yönetimde, yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Çünkü Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunu ulusal bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş onuruna yükseltmesidir. Ulusumuz Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin. Özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur, Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düzen en önemli görev Türkiye Cumhuriyeti’ni milleti ve devletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarına korumak, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır. Cumhuriyet demokrasiyi geliştiren en önemli yöntemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak demokrasi sistemi içerisinde güvence altındadır. Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip, sürdürmek her Türk’ün milli görevidir” dedi.

Kaymakam Tayfun Deli’nin konuşmasının ardından halk oyunları ekibi büyük beğeniyle izlenirken, öğrencilerin hazırladığı şiirlere ve Ahmet Tuncay Yatılı Bölge Ortaokulu Öğretmeni Ümit Eren’in türkülerine törende genci yaşlısı herkes ellerinde Türk bayraklarını sallayarak coşkuya ortak oldu.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki ilk ve ortaokullar ile liselerarası düzenlenen “Cumhuriyet” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yıldönümü dolayısıyla Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen tören, öğrencilerin resmigeçit töreniyle sona erdi.

“CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNE DAVET”
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, törene katılan ve tüm Buldan halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Başkan Şevik, “Unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti; muhteşem fedakârlıklarla, savaş meydanlarında sergilenen kahramanlıklarla, hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz adanmış ve anıtlaşmış yüreklerle vücut bulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Buldanlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Destansı mücadelelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden; sıcağa, soğuğa aldırmadan gereğini seve seve yapan aziz ve kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Cumhuriyet’in ilelebet var olacağını kararlılıkla vurguluyorum” dedi.

Başkan Şevik, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 99.yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam saat 18.30’da “Cumhuriyet Yürüyüşü” ile devam edeceğini belirterek, etkinliğe tüm halkı davet etti.