Buldan ve Yenicekent statları yenilendi
Kasım 2, 2022
Başkan Şevik’in Karaköy ve Boğazçiftlik ziyareti
Kasım 4, 2022

Başkan Şevik, çalışmaları yerinde inceledi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçede devam eden belediye çalışmalarını inceledi. Bölmekaya, Mahmutlu Mahallelerinde inşaatı devam eden sosyal tesis alanları ile yeni hayvan barınağını ziyaret etti çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Şevik, Oğuz Mahallesi’ni de ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü.

Belediyenin sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyen ve daire amirlerinden bilgiler alan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilk olarak Yeni Mahalle Çağışlı Mevkiinde yapımı devam eden yeni hayvan barınağını ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Şevik, barınağın bir an önce tamamlanması için ekiplerine talimat verdi.

Burasının bölgenin en güzel barınaklarının biri olacağını belirten Başkan Şevik, sokak canlarının doğal ortamda, daha huzurlu güvenli olacaklarını vurguladı. İnşaatı devam eden barınakta kedi ve köpekler için bölümlerin olacağını da vurgulayan Başkan Şevik, “ Önceki barınağımız çok iyi değildi. Teşebbüs olarak güzel ancak mevki olarak uygun değil. Hem Buldan’ın Meyere yolu üzerinde yaşanan trafik nedeniyle güvenli değil, hem de kışın yağmur ve rüzgar, yazın ise güneşin altında kalan canlar için sağlıklı bir ortam değildi. Burası sokak hayvanlarımız için doğal ortam oluşturacak. Yağmurdan, soğuktan ve güneşten korunmaları için yeterli alanımız mevcut. Ve bu doğal ortama uygun ahşaptan kulübeler yapacağız. Bunun için eski paletleri kullanacağız hem ekonomik hem de sağlıklı olması açısından” dedi.

Belediye olarak sokak hayvanları konusunda hassas olduklarını belirten Başkan Şevik, “ iki personelimiz ve bir sözleşmeli veteriner hekim ile hasta ve yaralı hayvanların tedavilerini yapıyor, sağlıklarına kavuşuncaya kadar barınağımızda misafir ediyoruz. Kısırlaştırmadan sahiplendirmeden aşılamaya kadar birçok hizmeti veriyoruz. Hayvan sevgisi Türk Kültüründe, İslam Kültüründe önemli bir yer tutuyor. Peygamber Efendimizin kedi ve köpek konusunda, hayvan sevgisi konusunda birçok hadisi vardır. Bir köpeğe bir yudum su vermenin ecri bir haç sevabı kadardır diye ifade edilir. Özellikle büyük sahabelerden Ebu Hureyre, bir gün Hz. Peygamberin huzurunda kaftanın içinde kedi ile gelir. Peygamber Efendimiz bunu görür ve ‘Ebu Hureyre’ diyor. Yani ‘kediler babası’ lakabı da öyle kalıyor. dolayısıyla burada ben canlarımızın daha huzurlu, daha kontrol altında ve güvenli olacaklar” diye konuştu. Başkan Şevik, emeği geçenlere teşekkür etti.

ÇÜRÜK RAPORU BULUNAN OKUL YIKILDI
Oğuz Mahallesi’nde 1940’lı yıllara ait ilkokul binası depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı. Bir süre Oğuz Mahallesi Güzelleştirme ve Cami Yaşatma Derneği tarafından kullanılan bina, Buldan Belediyesi tarafından yıkıldı. Moloz temizleme çalışmaları devam eden alanda incelemelerde bulunan Başkan Şevik, Mahalle Muhtarı Zafer Köklü ile görüşerek taleplerini dinledi. Başkan Şevik, moloz çalışmaları temizlendiğinde alanın park ve yeşil alan olarak değerlendirileceğini açıkladı.

Başkan Şevik, daha sonra Mahmutlu Mahallesi ile Bölmekaya Mahallesi’nde inşaatı devam eden sosyal tesis alanlarında incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Şevik, Mahmutlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Tavşancı ve Bölmekaya Mahalle Muhtarı Ünal Kırmızıoğlu ile bir süre görüşerek taleplerini dinledi, mahallelerin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.