MÜSİAD Heyeti Buldan’ı gezdi
Kasım 20, 2022
Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı
Kasım 24, 2022

Başkan Şevik’ten 24 Kasım Mesajı

Başkan Şevik, “Öğretmenler, geleceğin büyük Türkiye’sinin güvencesi”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Onlar geleceğin büyük Türkiye’sinin güvenceleri, Türk milletinin umut ve aydınlık yüzleridir. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü sevgi ve içtenlikle kutluyorum” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul edişinin yıldönümü olan ve 1981 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinde, ülkelerin kalkınması ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenlerin, bütün toplumlarca tarihin her döneminde büyük bir saygı görmüş ve öğretmenliğin ise en saygın meslekler arasında yer aldığını vurgulayan Başkan Şevik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır. Dünya hayatının her çağında en doğru ve kazançlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanlık sağlam temeller üzerine yetişirse canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları sağlayacak olan çalışkan ve ileriye bakan öğretmenlerimizdir.
Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Hz. Ali (r.a)’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle, öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bizlere işaret etmiştir. Bu yüzden öğretmenlerimiz çok kutsal bir görev üzerindedirler. Onlar geleceğin büyük Türkiye’sinin güvenceleri, Türk milletinin umut ve aydınlık yüzleridir.

Millet mekteplerinin açıldığı, rahmetle andığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu müstesna günde, başta ilçemizde görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor; sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum.”