Şevik,Mahalle ziyaretlerine devam ediyor
Ocak 10, 2023
TOKİ Buldan Konut ihalesi yapıldı
Ocak 11, 2023

Eski Jandarma Karakoluna Belediye Talip Oldu

Başkan Şevik, Yenicekent Mahallesi’nde 2013 yılında kapatılan ve mülkiyeti Hazineye ait olan Jandarma Karakolu’na talip oldu.

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ OLARAK TURİZME KAZANDIRILACAK
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Yenicekent’te, 23 yıl Jandarma Karakol Komutanlığı olarak kullanılan, 2013 yılında karakolun kapatılmasıyla boşalan alana talip oldu. Başkan Şevik, yaklaşık 10 yıldan beri atıl durumda bekleyen Hazineye ait alanı turizm amaçlı değerlendirmek istediklerini belirtti.

Yenicekent Mahallesi’nde 1990 yılında kurulan Jandarma Karakol Komutanlığı, 2013 yılında kapatılarak hazineye devredilmişti. Uzun zamandan beri atıl durumdaki alana Buldan Belediyesi talip oldu. Alanın turizm amaçlı kullanılacağını belirten Buldan Belediye Başkan Mustafa Şevik, “Yenicekent Mahallemizde, restorasyon projesini hazırladığımız Emir Sultan Türbesi’nin hemen yanında bulunan Hazineye ait eski Jandarma Karakol Komutanlığını, turizm amaçlı kullanılmak üzere Kaymakamlıktan talep ettik. Belediyemizce yürütülen tarihsel, kültürel, sosyal, sanatsal ve Tripolis Antik Kenti kazısı ile bütünleşen projelerimiz kapsamında burasını turizm amaçlı kullanmak üzere tahsisini talep ettik” dedi.

Eski Jandarma Karakol Komutanlığı, Emir Sultan Türbesi’nin restorasyonu ve çevre düzenlemesine uyumlu, alanın diğer yanında bulunan ve bugüne kadar 3 bin mezar taşının okunduğu Osmanlı Mezarlığı ve Tripolis Antik Kenti kazılarıyla bütünleşen proje ile turizme kazandırılacak. Başkan Şevik, “Yerin bize tahsis edilmesi ve turizm projemizi hayata geçirmemiz halinde, buraya gelen yerli ve yabancı bir turist, hem Buldan’ın, hem Yenicekent’in hem de Tripolis Artik Kenti’nin tarihi, kültürü hem de doğal güzelliklerini tanıyacak, ön bilgiye sahip olacak” diye konuştu.