Başkan Şevik, pazaryeri esnafını ziyaret etti
Ocak 19, 2023
Belediyeden 10 okula 10 kitaplık
Ocak 20, 2023

IHLAMUR MAHALLEYE GELİR KAPISI OLACAK


Buldan Belediyesi, “Ağaçlandırma” projesi kapsamında Orman Genel Müdürlüğü’nden gönderilen 12 farklı türde 2 bin fidanın dikimine başladı. Hasanbeyler Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğinde toprakla buluşan ıhlamurlar, mahalle sakinlerine gelir kapısı olacak.

Buldan Belediyesinin, “Ağaçlandırma” kampanyası kapsamında Hasanbeyler Mahallesi’nde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan, Hasanbeyler Mahallesi Muhtarı Kadir Gür, Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli katıldığı etkinlikte, ıhlamur fidanları toprakla buluştu.

Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Hasanbeyler Mahallesi’nde arıcılığında yapıldığını dikkat çeken Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Dikilen ıhlamur fidanları mahalle sakinlerine gelir kapısı olacak. Ayrıca, arıcılığın gelişmesine önemli katkı sağlayacak” dedi.

Ağaçlandırma projesiyle ilgili de bilgi veren Başkan Şevik, “Plan ve Proje Müdürlüğümüzce hazırlanan Ağaçlandırma projesi, bu yıl ikinci kez destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nden geçtiğimiz yıl 2 bin 300 fidan desteği almıştık. Bu yıl da ağlayan çam, sekuya, dut, Kanada erguvanı, çınar ve ıhlamur gibi 12 farklı türde 2 bin hibe fidan desteği aldık. Fidanların dikimine başladık. Ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Mahallesindeki ağaçlandırma çalışmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Muhtar Kadir Gür, “Mahallemizde her türlü meyve ağacı yetişir. Ihlamur da yetişecektir. Fidanların bakımını biz mahalle sakinleriyle birlikte yapacağız. Belediye Başkanımız sayın Mustafa Şevik’e, Cumhur İttifakı ilçe temsilcilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.