Belediyeden 10 okula 10 kitaplık
Ocak 20, 2023
Hasanbeyler Mahallesi’nde hizmet atağı
Ocak 23, 2023

Okullarda karne heyecanı


Buldan’da 24 ilk ve ortaöğretim kurumunda bugün karne heyecanı yaşandı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Derbent Birleştirilmiş İlkokulunda düzenlenen törende öğrenciler karnelerini ilçe protokolünün elinden aldı.

Buldan’da 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ilk yarıyılının sona ermesi nedeniyle Cumhuriyet İlkokulu ile Derbent Birleştirilmiş İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Kaymakam Tayfun Deli, eşi Tugçe Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen ile Emniyet Müdürü Turgay Temel katıldı.

Sınıfları dolaşarak öğrencilere karneleriyle birlikte kitap ve çeşitli hediyeler dağıtan Kaymakam Tayfun Deli ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu, sevincini paylaştılar.
Öğrencilere yarıyıl tatilini hem dinlenerek hem de kitap okuyarak geçirmelerini öneren Kaymakam Tayfun Deli, “Bir dönemin sonunda karnelerinizi alarak tatile çıkıyorsunuz. Tatil süresince bol bol kitap okumanızı öneriyorum. Eksikliklerinizi de gözden geçirerek ikinci döneme daha iyi başlamalısınız. Tabi bu tatil döneminde hem oynayıp hem de dinlenerek ikinci döneme hazırlanmalısınız. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise öğrencilere iyi tatiller dileyerek “2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona eriyor. İlçemizde, 24 eğitim kurumunda öğrenim gören yaklaşık 4 bin öğrencilerimiz bugün karnelerini aldı. Yorucu bir yarı dönem geçiren geleceğimizin umudu olan öğrencilerimiz ile onları hayata hazırlayan öğretmenlerimizin iyi bir tatil geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Yarıyıl tatili 3 Şubat Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 6 Şubat’ta tekrar sıralarına oturacak.