Dımbazlar Göleti yeşilleniyor
Ocak 31, 2023
BAŞKAN ŞEVİK, “BU YOL AÇILACAK “
Şubat 1, 2023

Başkan Şevik, çalışmaları denetledi


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçe merkezinde yürütülen çalışmaları denetledi. Çalışmalarla ilgili birim amirlerinden bilgi alan Başkan Şevik, eksikliklerin bir an önce tamamlanması için talimat verdi.
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçe merkezinde devam eden belediye yatırımlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yürütülen çalışmalarla ilgili birim müdürlerinden bilgi alan Başkan Şevik’e Belediye Fen İşleri Müdürü Adil Cabaroğlu ve personel eşlik etti.

HAYVAN BARINAĞI BİTMEK ÜZERE
Başkan Şevik ilk olarak yapımı devam eden sokak hayvanları barınağında incelemelerde bulundu. Barınağın kulübelerinin hazırlandığını ve en kısa zamanda yerleştirilerek, mevcut hayvan barınağında misafir edilen sevimli dostların en kısa zamanda yeni barınağı taşınacağını söyleyen Başkan Şevik, “Burada dışarıda yaşamını idame ettiremeyecek, hasta ve engelli can dostlarımızın tedavileri yapılarak gözetimimiz altında yaşamlarını sürdürmeleri sağlanacak. Tamamen doğal malzemenin kullanılacağı ve ağaçlık bir alanda yapımı devam eden barınağımız çevrenin en doğal barınağı olacak. Bazı eksiklikler var. Bu eksiklikler en kısa zamanda giderilecek ve kulübelerin yerleştirilmesine başlanacak. Sokak canlarımız artık daha sağlıklı bir ortamda bakılacak” dedi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ PARKI ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Buldan Sarayköy Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan Alparslan Türkeş Parkı’nı da gezen Başkan Şevik, “Alparslan Türkeş parkı, peyzaj düzenlemesinin ardından hizmete girecek. Burası vatandaşlarımızın dinlenebileceği ve ailesiyle birlikte Buldan simidi ile kahvaltısını yapabileceği, çağını-kahvesini içebileceği kısacası hoşça vakit geçirebileceği bir yaşam alanı olacak. Ayrıca Buldanlılar, düğün, sünnet, nişan gibi merasimlerini yapabileceği bir açık alana daha kavuşmuş olacak. Burada yalnızca otopark eksiğimiz var. Onu da en kısa zamanda gidereceğiz. Otopark alanımız mevcut, düzenleme yapılacak” diye konuştu.

KİTAP KAFE’DE SON RÖTUŞLAR KALDI
Başkan Mustafa Şevik’in gençlik projelerinden biri olan Kitap Kafe inşaatında sona gelindi. Kapalı alan inşaatı tamamlanan, iç dekorasyonunda son rötuşların yapıldığı kitap kafe’nin çevre düzenlemesinin de bir an önce tamamlanması için ekiplerine talimat veren Başkan Şevik, “Buldanlı gençlerimiz ve üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği Kitap Kafe inşaatı tamamlanmak üzere, iç dekorasyonu tamamlandı, rafları yerleştirdik. Kitapların dizimi ve kafe bölümü çalışmalarıyla birlikte bahçe ve çevre düzenlemesini de tamamlayacağız” dedi.
Kitap Kafe’ye, Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015’te PKK Terör Örgütü taraftarı öğrenciler arasında çıkan kavgada şehit edilen ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı verilecek.

BU YOL AÇILACAK
Başkan Şevik, Buldan TOKİ konutlarından gelen yolu Denizli-Sarıgöl Karayoluna bağlayan Sanayi yolu Asri Mezarlık önündeki kavşağın genişletilmesi için başlatılan çalışmaların bir an önce tamamlanması için ekiplerine talimat verdi. Kavşak ve yol çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Şevik, yol çalışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Mezarlık önündeki kavşağın genişletilmesi yeni yol çalışması bölge trafiğini rahatlatacak. Görüş açışı dar olan kavşakta sık sık trafik kazalarına şahit oluyoruz. Çalışmalar tamamlandığında olası kazaların da önüne geçilecek. Ayrıca bölgede çevre kirliliği oluşturan boş alanı da değerlendirerek kötü görüntüyü ortadan kaldırmış olacağız.”