Türlübey de sosyal tesisine kavuşuyor
Mart 21, 2023
Başkan Şevik’ten Ramazan ayı mesajı
Mart 22, 2023

Tarihi Çarşı Cami Ramazan’a hazır

Buldan’ın tarihi sembollerinden 17.yüzyıla ait Çarşı Cami ramazana hazırlandı. Kısa bir süre önce Vakıflar Genel Müdürlüğünün onayı ile Buldan Belediyesi tarafından etrafını çevreleyen ve görüntü kirliliği oluşturan dükkanların yıkılmasıyla tarihi dokusuna yeniden kazanan Çarşı Cami’nin gece de görünürlüğünü sağlamak için dış cephesi ışıklandırıldı.

Buldan Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak için çalışmalarına devam ediyor. Buldan’ın Türk-İslam mimarisinin sembolü olan Çarşı Camisi’nin etrafını çevreleyen ve görüntü kirliliği oluşturan dükkanları bir bir yıkarak tarihi dokusunu yeniden kazandırmıştı. Çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında Tarihi Caminin dış cephesini ışıklandırarak gece de görünürlüğünün sağlandığını açıklayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Bir dönemin en önemli alış-veriş merkezlerinden olan içerisinde hanlarında bulunduğu tarihi çarşı içerisinde bulunan Osmanlı eseri Çarşı Camiyi tarihi kimliğine kazandırmak için başlattığımız çalışmalar çevre düzenlemesi ile devam ediyor. Bu kapsamda Çarşı Cami’nin dış cephesinde ışıklandırma çalışması gerçekleştirdik. Böylelikle estetik bir görünüme kavuşan Çarşı Camii’nin gece de görünürlüğü sağlandı” dedi.
TÜM CAMİLER RAMAZANA HAZIR
Ayrıca oluşturulan belediye ekipleri tarafından ilçe genelindeki tüm camilerin temizlenerek ramazan ayına hazır hale getirildiğini açıklayan Başkan Şevik, “İlçe genelindeki tüm camilerimizde kapsamlı bir şekilde temizliyoruz. Hemşerilerimizin ibadetlerini huzur içinde, sağlıklı ortamlarda yapabilmeleri için temizlik çalışmalarımızı Ramazan ayı boyunca aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.