Başkan Şevik, oyunu kullandı

15 Mayıs Denizli’nin Gurur Günü

Başkan Şevik: 15 Mayıs Denizli’nin Gurur Günü
KUTLU OLSUN…
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 15 Mayıs Millî Mücadele Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “104 yıl önce, İzmir’in işgalinden yalnızca dört saat sonra tutsaklığa başkaldıran Denizli halkının gurur günüdür. Denizli halkına kutlu olsun” dedi.
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kurtuluş Savaşı yıllarında direnişin ilk kıvılcımının ateşlendiği 15 Mayıs Millî Mücadele ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Şevik mesajında, “15 Mayıs 1919 günü düşmanın İzmir’i işgalinden 4 saat sonra 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra, Denizli’de Ahmet Hulusi Efendi fetva yayınlayarak Millî Mücadele’yi başlatmıştır. Denizli’nin Sarayköy ilçesine gelen düşman gösterilen direniş sonucunda köprüden geçememiş ve Denizli’ye girmesine izin verilmemişti. Bu direniş, Kurtuluş Savaşı destanının ilk kıvılcımını ateşlemiştir. Hür ve bağımsız bir ülkenin bugününü bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurtuluş mücadelesinde Denizli halkına önderlik yapan Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile ülke savunmasında canını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.