Buldan’da kamp turizmi de canlanacak
Şubat 18, 2024
Gençlerin buluşma mekanı oldu
Şubat 20, 2024
Buldan’da kamp turizmi de canlanacak
Şubat 18, 2024
Gençlerin buluşma mekanı oldu
Şubat 20, 2024

Başkan Şevik, “Buldan’da Ekoturizmi canlandırmayız”


Buldan’ın eşsiz doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini daha iyi yaşayabilmek ve yaşatabilmek amacıyla eko turizm yatırımlarına ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Kaymakamlığı-GEKA-Buldan Doğal Hayatı Koruma Derneği ve Buldan Belediyesi işbirliği ile belirlenen yürüyüş ve dağı bisikleti parkurlarının genişletilmesi için çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Başkan Şevik, Süleymanlı Yayla Gölü çevresinde Koruma İmar Planı çerçevesinde düzenleme yapılacağını da vurguladı.
YAYLA GÖLÜ PROJEMİZ HAZIR
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için doğaya dayalı turizm yatırımlarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Buldan, tarih ve kültürel zenginlikleriyle birlikte doğal güzelliği ile de zengin bir ilçe. Denizli’ye 55 km ve Buldan’a 8 km mesafede,
1155 rakıma sahip ve 50 hektarlık bir alana kapsayan Süleymanlı Yayla Gölümüz var. 1. Derece doğal sit ila edilen Süleymanlı Yayla Gölü, göçmen kuşların uğrak mekanlarından olması nedeniyle kuş gözlemcilerinin, bitki türleri ve doğal güzelliği ile doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı. Öncelikle bu doğa harikası gölümüzün çevresinde, doğal yapıyı bozmayacak, betonlaşmadan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan Süleymanlı Yayla Gölü Koruma Amaçlı İmar Planı çerçevesinde düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede, Yayla Gölü ve çevresinin doğal güzelliğine uygun oturma alanları, dinlenme ve piknik alanlarının planlandığı projemiz hazır” dedi.
Başkan Şevik, Süleymanlı Yayla Gölü’nün, mesire alanı düzenlemesi doğa ve macera turizminin yanı sıra yayla turizmin önemli merkezlerinden birisi olacağını vurguladı.

Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi ve GEKA işbirliğinde gerçekleştirilen Yürüyüş, Bisiklet ve Dağ Bisikleti rotasının canlandırılması için alt yapı çalışmalarına ağırlık verileceğini vurgulayan Başkan Şevik, “Buldan’da takip edebilecek 6 yürüyüş, 4 dağ bisikleti rotası bulunuyor. Kestanederesi-Dağ Deresi Orman Yolu-Buldan Yayla Gölü, Buldan Yayla-Pekmez Kaya-Yayla Gölü
Süleymanlı Yayla-Karlık Yangın Kulesi –Dağ Deresi-Kestanederesi, Süleymanlı Yayla-Göl Rotası, Tripolis Antik Kenti-Gezi Rotası ise Tripolis Antik Kenti-Narlı Dere Yürüyüş yolu rotası ile Buldan-Yayla Gölü-Karlık Yangın Kulesi-Helvacılar Mahallesi-Buldan, Buldan-Dağ Deresi Orman Yolu-Yayla Gölü-Akçam Gediği-Armutlu Gediği-Buldan, Buldan-Bölmekaya-Osmaniye-Tripolis Antik Kenti, Buldan Yayla Gölü-Pekmez Kaya-Yayla-Kovanoluk-Yayla Gölü olmak üzere üç adet Dağ Bisiklet Rotası belirlenmişti. Belirlenen rotaların artırılması için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

“AGRO-TURİZME YÖNELMELİYİZ”
Buldan’da İnsanların kaynakların tükenmesi ve doğal yaşama duydukları özlem duygusu ile ortaya çıkan agro- turizme yönelik çalışmalarının da hızlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Şevik, “İlçemizin mevcut kaynaklarını koruyarak kullanılması ve tarımsal alanlara zarar vermeksizin agra- turizme kayması gerekmektedir. Kırsal alanların kalkınmasına önemli oranda katkı sağlayacağını inandığım Agro-Turizm çalışmalarıyla Buldan, yılın 12 ayı hem tarih ve kültür turizminin yanı sıra doğa ve macera turizmi ile birlikte agro-turizmi ile hak ettiği yeri alacaktır” dedi.