BULDAN GENÇLİK MERKEZİ GÜN SAYIYOR
Ağustos 29, 2022
BULDAN BELEDİYESİNDEN DUYURU!..
Ağustos 31, 2022

30 Ağustos törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yılı törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Buldan’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Türk ordusunun Mustafa Kemal Atatürk başkumandanlığındaki Büyük Taarruz ’un zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl kutlama törenleri, Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.
Törene, Buldan’da göreve yeni başlayan İlçe Kaymakamı Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık Makamı Çelengi ile Belediye Başkanlığı Çelengi’nin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Astsubay Çavuş Yusuf Çiper yaptı. Astsubay Çiper, “ Zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ’un, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlikle ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir” dedi.

Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi öğrencisi Recep Deniz Özkan’ın Ömer Bedrettin Uşaklı’nın “Akdeniz’e Doğru” adlı şiirini okumasının ardından Alanyazı Meydanı’ndaki tören sona erdi.
İLÇE PROTOKOLÜ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Kaymakam Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, Talat Tarakçı Parkı’nda tebrikleri kabul etti. Buldanlıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Kaymakam Tayfun Deli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir zafer elde ettiği ve düşmanları topraklarımızdan çıkardığı, Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 100.yılını kutluyoruz bugün. Milletimize tekrar hayırlı olsun” dedi.

AĞUSTOS AYI ZAFERLERLE DOLU
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldanlıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Bugün Kurtuluş Savaşı’nın en önemli noktasının başladığı günün temsil edildiği bir gün 30 Ağustos. Türk tarihinde Ağustos’lar her zaman hususiyetleri teşkil etmiştir. Geçtiğimiz hafta da Malazgirt Zaferinin, Türklerin Kars ve Ahlat kapısından girerek Anadolu’yu mekan edişlerinin 951.yıldönümünü kutladık. Özellikle Ağustos Zafer aylarının bir nevi habercisidir” dedi.
Yeni göreve başlayan Kaymakam Tayfun Deli’ye hayırlı olsun temennilerini de ileten Başkan Şevik, “Böyle bir ayda Buldan’da göreve başlamış olmanızdan dolayı zaferle müsemma güzel hizmetleri bütün buldan halkıyla beraber başaracak olmamızdan dolayı tekrar memnuniyetimi ifade etmek isterim. Muğla Vali Yardımcılığına atanan Kaymakamımız Murat Sarı’ya da hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim ve yeni görevinde başarılar dilerim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kaymakam Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ilçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek, burada asker ve görevlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladılar.