DR. ABDULLAH SAYINER
İzmir doğumlu Dr. Abdullah SAYINER İzmir Lisesi’nden sonra Askeri Tıbbiye’ye girmiştir. Tıbbiye’yi bitirdikten sonra Hanife Hanım ileevlenir. Eşini ebelik eğitimi için okula gönderir. Bir süre Tire’de çalıştıktan sonra Buldan’a göçerek Hükümet Tabibi olarak göreve başlar.
Dokumacılığın bugün bile önde gelen uğraş olmayı sürdürdüğü Buldan’da dokuma tezgâhları da bodrum katlarında güneş görmeyen, nemliortamlarda bulunmaktadır. O günlerin Türkiye’sinde yoksulluğun da önde gelen illet olduğu anımsandığında verem kaçınılmaz bir son gibidir.
1930’lu ve 1940’lı yılların Türkiye’sinde veremden ölüm oranlarının sırasıyla % 0.0071 ve % 0.0046 olduğunu anımsatmakta yarar var. Kendiside bir verem hastası olan Dr. Abdullah SAYINER bu derdin yarattığı sıkıntıları yaşayarak öğrenmiştir.
Henüz ilaçla tedavinin söz konusu olmadığı bu dönemde temiz havanın şifa bulmada önemli olduğundan hareketle Dr. Abdullah SAYINERBuldan’a bir hastane kazandırmaya kararlıdır. Bu amaçla 1951’de bir dernek kurmakla başlar işe. Derneğin iki önemli amacı vardır. Birincisiolabildiğince çabuk şekilde hastane projesini yaşama geçirmek. İkincisi ise, hastalara her anlamda destek sağlamak.
Özellikle, hastane projesinin tamamlanması amacıyla parasal destek sağlanması için dokumacılar kooperatifine satılan her tomar iplikten belirli biryüzdenin hastane inşaatına yönlendirilmesi bile denenmiştir. Buldan’da yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs şirketinin bilet başına belirli bir parayıhastane inşaatına bağışlaması bir başka kaynak olmuştur.
Altı yıl süren inşaat sırasında diğer yandan da hastane bahçesi ve çevresinin ağaçlandırılması unutulmamıştır.
Bunca olumlu özelliğinin yanı sıra iki çocuk babası olan Dr. Abdullah SAYINER ailesine olan düşkünlüğüyle de tanınır.
Kısmi felç geçiren Dr. Sayıner ailesiyle birlikte İzmir’e göç etmek zorunda kalır. Tamamlanan yapıtı dönemin Başbakanı tarafından 1958’dehizmete açılır. Açılışta bulunamayan Dr. Abdullah SAYINER kısa süre sonra yaşama gözlerini kapatır.
Cenazesi toprağa verilmeden önce bir gece Buldan’da yapımına ön ayak olduğu hastanede bekletilir.
1961 yılında ise dernek yönetiminin aldığı kararla adı ölümsüzleştirilmek üzere yaptırdığı hastaneye verilir.
04/06/2011 tarihinde de Buldan 'da Dr. Abdullah SAYINER adını ölümsüzleştirmek için heykeli dikilerek törenle açılışı yapılmıştır.
AHMET CEVAT BULDANLIOĞLU
Buldan’da dünyaya gelen A.Cevat BULDANLIOĞLU, uzun yıllar tekstille uğraşıp, BULTEKS Ltd.Şti’ni kurmuştur. Şirket hala çocukları tarafından işlevine devam ettirilmektedir. 1973-1980 yılları arasında iki dönem Buldan Belediye Başkanlığı, 1987-2005 yılları arasında Buldan Ticaret Odası Başkanlığı, uzun bir süre Buldan Kızılay Dernek Başkanlığı, Buldan Spor Kulüp Başkanlığı ve Buldan Meslek Yüksekokulu’nun kuruluş aşamasında Yüksekokul Dernek Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.Ayrıca aktif olarak Buldan’da hayırseverlerce yaptırılan inşaat ve bina işlerinin tamamlanmasında öncülük görevini üstlenmiştir.
Ahmet Nadir ÖZLEN
1940 yılında Buldan'ın Karşıyaka mahallesinde doğdu.İlkokulu bitirdikten sonra 1954 yılında Aydın ilinin Bozdoğan ilçesinde 28 yıl süren esnaflığa başladı.Buldan'dan yerli malı götürüp domates fidesi ve zeytinyağı getirerek satıyordu. 1987-1996 yılları arası iplik ticareti yaptı. 1996 da emekli oldu. 1999 da başlayıp 2000 yılında bitirilen ve kendi adını taşıyan Ahmet Nadir Özlen ilköğretim Okulunu Buldan'a kazandırdı.Halen hayırsever hemşerileriyle başlattıkları hastane inşaatının koordinatörlüğünü yürütüyor.
Ahmet TERZİOĞLU
1926 yılında Buldan'da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra çalışma hayatına atıldı. İplik ve yerli malı tüccarlığı yapmıştır. Evli ve bir çocuk babası idi. Sosyal alanlarda Buldan'a bir çok hizmetleri olmuştur. Buldan Güzelleştirme Derneğinde başkanlık yaptığı 20 yıllık süre içinde; Kestane Deresi,Güzelleştirme Düğün Salonu ve dükkanları hizmete açmıştır. Buldan Belediye Meclisinde meclis üyeliği yapmıştır. Bu alandaki hizmetlerine 1989-1990 Eğitim-Öğretim yılında eğitime açılan Ahmet TERZİOĞLU İlköğretim Okulunu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına devrederek devam etmiştir. Hayırseverimiz Ahmet Terzioğlu 22 Nisan 2004 tarihinde İstanbul'da vefat etmiş ve 25 Nisan 2004 tarihinde Buldan'da defnedilmiştir.
AHMET TUNCAY
1934 yılında Buldan´da doğdu.İlköğrenimini Dördeylül ilkokulunda tamamladı.Ekonomik güçlükler sebebiyle orta öğrenimine devam edemedi.Dede mesleği olan dokumacılığa başladı. Askerliğini 1954-1956 yılları arasında İstanbul´da yaptı.Askerlik dönüşü mesleğinde hızlı ilerlemeler kaydetti.Mesleğini seven ve azimle çalışan bir işadamıdır. Buldan´da ve çevrede hayırsever ,iyilik dolu bir kişi olarak tanınır.Eğitim ve öğretime çok önem verir. Her işin eğitim ve öğretimden geçtiğine inanır.Bu sebeple ilçemizde ve çevredeki eğitim kurumlarına elinden geldiğince katkıda bulunur.En güzel örneği okulumuzu yaptırması ve bugüne kadar tüm eksiklerin giderilmesindeki önemli yardımlarıdır.Halen Buldan´a branda fabrikası sahibidir.
ALİ HAYDAR AKIN
5 Nisan 1926 tarihinde Safure ve Nuri AKIN çiftinin oğlu olarak Denizli ilinin Buldan ilçesinde doğan Ali Haydar AKIN, Orta öğrenimini tamamladığı Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamlamıştır. Meslek hayatına 1956 yılında ağabeyi Rüştü AKIN ile birlikte kurdukları Akın Tekstil A.Ş.şirketi ile başlamış olan Ali Haydar Akın, halen Akın Tekstil A.Ş ‘nin Yönetim Kurulu Onursal Başkanı’dır. Almanca ve İngilizce bilen Ali Haydar AKIN evli ve iki çocuk babasıdır.
Ali Haydar AKIN, 6 Mart 1986 tarihinde eğitim, sağlık, bayındırlık ve sosyal alanda hizmet veren Ali Haydar Akın Vakfı´nı kurmuştur. Ali Haydar Akın kurmuş olduğu bu vakıf aracılığıyla ilçemiz Buldan’a 18 Kasım 1988 tarihinde açılışı yapılan kültür sitesini kazandırmış olup kütüphane hizmet binasını Kültür ve Turizm Bakanlığına devrederek halkımızın önemli bir ihtiyacını gidermekte ve Bakanlığımızca da kütüphanemizin ismi hayırsever vatandaşımızın ismi verilerek Ali Haydar Akın İlçe Halk Kütüphanesi olarak tescili yapılmıştır.
Binamız bodrum dahil dört kattan oluşmaktadır. 1. Katta Türk Telekom A.Ş. katkılarıyal oluşmuş internet evi ve depolar bulunmaktadır. 2. Katta Ödünç verme salonu , okuma salonu , idari bölüm , teknik hizmetler bölümü bulunmaktadır. 3. Katta çok amaçlı 250 kişilik konferans salonu bulunmaktadır. Kütüphanemizin 2012 yıl sonu itibariyle 32033 kitabı mevcut olup 36220 kişiye hizmet verilmiştir.
ALİ TUNABOYLU
10/08/1931 de Buldan’da dogmustur. Cemile ve Ahmet TUNABOYLU’nun ogludur. Ilk ögrenimini Buldan Dört Eylül Ilkokulunda yapmistir. 12 yasinda Buldan da ticaret hayatina baslamistir, 18 yasinda Istanbul’a gitmistir ve 21 yasina kadar Istanbul Mahmutpasa’da yasamini sürdürmüstür. Askerlik görevini Konya’da yerine getirmistir. 1957-1961 yillari arasinda Buldan’da yasamistir. 1957 de Ünsal Hanimla evlenmis, 1958 de Ahmet dünyaya gelmistir. 1967 den beri Izmir’de Mimar Kemalettin Caddesi’nde de ticaret hayatini sürdürmektedir. 1964’de de ikinci oglu Ünal Izmir’de , gözlerini dünyaya açmistir. Izmir’de bulunan Buldanlilar Dernegi’nde on üç yil baskanlik yapmistir, halen Buldanlilar adina çalismalarini sürdürmektedir. Istanbul’daki Heybeliada Gögüs Hastaliklari Hastanesi’nden sonra Türkiye’nin en büyük Gögüs Hastanelerinden olan Tepecik Gögüs Hastaliklari Hastanesi’nin eski binasini dört duvar birakarak restore ettirmistir. Eski Çiraklik Egitim Merkezi Binasi’ni , Ilk Anadolu Lisesi okul binasi olarak geçici süreyle kullanilmak üzere restore ettirmis , daha sonra bu bina Çiraklik Egitim Merkezi’ne devredilmistir. Buldan’da Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi’ni ve Buldan Ali Tunaboylu METEM’ in pansiyon binasini yaptirmistir. Bu okullari yaptirmakla ve devlete teslim etmekle kalmamis, yardima muhtaç ögrencilere orta ögrenimden , üst ögrenimlerine kadar burs ve maddi destek saglamistir, onlarla ikili iliskiler kurarak , kimseye duyurmadan , Hizir gibi yetisip onlara yardim elini uzatmakta , vaatlerine de devam etmektedir. 2005 yilinin yaz aylarinda Ali Tunaboylu METEM’in dis cephesini boyatmisti. Böylece ilçenin merkezinde bulunan okul binasinin daha cazip görünmesini , ögrencilerin ve ögretmenlerin daha temiz , daha nezih ve daha huzurlu bir ortamda çalismasini saglamistir. Üç yildir her ögretim yili basinda Ali Tunaboylu METEM’in 250-300 ögrencisine giyim yardimi yapmaktadir. Buldan Ali Tunaboylu METEM’in sosyal ve kültürel faaliyetlerinde kullanilmak üzere okula maddi destek saglamistir. Buldan’da insaati baslayan Hastanenin yapimina katilan 10 hayirsever den biridir. Sevecen, güler yüzlü , girisimcidir. Insan ve misafir sevgisiyle dolu olan Ali Tunaboylu , yeni anjiyo oldugu halde misafirlerini görebilmek ve agirlayabilmek için hasta yatagindan kalkip, kendisi otomobilini kullanarak isyerine gelmistir. Sagligindan fedakarlik ederek misafirlerini ihmal etmeyen essiz bir insandir. Ögrencilerin manevi babasi olan Ali Tunaboylu halen Izmir’de Tunaboylu Tekstil A.S. de ogullari ile birlikte çalismakta , yönetim kurulu baskanligini da yürütmektedir. Mimar Kemalettin Caddesi’nin duayenlerinden biridir.
ALİ YAZICIOĞLU
Buldan 1933 doğumlu ALİ YAZICIOĞLU,ilköğrenimini Dörteylül İlköğretim Okulunda,Ortaokul ve Liseyi Denizli'de tamamlamıştır. 1959 yılında Ziynet hanımla evlenmiş olup, 2 çocuk babasıdır. Tekstil ticareti ile uğraşmakta olup, uzun yıllar dan beri İstanbul ilinde yaşamaktadır.
2003-2004 yıllarında hastanemiz Bayan Servisini ve 2006 yılında da Doktor Ofislerini yaptırmıştır. O tarihten itibaren hastanemiz bu hizmet binaları ile il ve ilçelerden gelen tüm hastalarımıza hizmet vermektedir.
ARİF CERİT
Arif Cerit, 1911'de Buldan'da doğdu. Babası Buldan'lı "Haççella'lardan" Hacı Halil Ağa, annesi yine Buldan'lı "Hüsnüler'den" Ayşe Hanım'dır. Eşi Türkan, Buldan'lı "Devşeller'den" Nuri Akın'ın ve yine Buldan'lı "Hüsnüler'den" Sahure'nin kızlarıdır. Nuri, Neşvat ve Nabi adlı 3 erkek çocuk sahibi oldu.
Buldan'da gördüğü ilk ve orta öğrenimlerinden sonra, gençlik yıllarında İzmir, Eskişehir ve Ankara'da Buldan işi mensucat ürünlerinin satışını yaptı. 1930'larda Eskişehir'e, 1930'ların sonunda İstanbul'a yerleşti ve sonrasında Sultanhamam'da mensucat ürünlerinin toptan satış faaliyetinde bulundu.
1970'lerden itibaren sırayla iş hayatına başlayan oğulları, "Ceritler" unvanlı aile şirketleri ile tekstil ürünlerinin üretimi konularında ailenin tekstil sektöründeki iş hayatlarını devam ettirdiler.
Buldan Sağlık Ocağının eskimiş olan binasının onarılma ihtiyacı kendisine iletildiğinde, onarımın yeterli olamayacağını görüp, binanın tamamen yıkılmasıyla, 1986-1988 arasında 50 yataklı hastane şeklinde inşaatı tamamlayıp, binayı T.C. Sağlık Bakanlığına devretti.(Buldan Arif Cerit Devlet Hastanesi) Ailesi, daha sonra da hastanenin zaman zaman oluşan çeşitli ihtiyaçlarını karşıladı.
Arif Cerit Ailesinin Buldan Devlet Hastanesi dışında da Buldan'a, ülkeye ve topluma çeşitli sosyal katkıları olagelmiştir.
FEHMİ-MEHMET-ŞÜKRİYE ERENSOY
1402 senesi Sultan Beyazıt Zaman´ından beri bilinen ve bir semte adını veren, hem padişahlık, hem de Cumhuriyet döneminde önemli gorevlerde bulunmuş ve tarihte izler bırakmış 600 senelik EVLİYAZADE (Erensoy) ailesinin temsilcileri; FEHMİ, MEHMET VE ŞÜKRÜYE E R E N S O Y minnet ve şükranla yad edip rahmetle andıkları çok genc yasta dul kalan anneleri MAKBULE ERENSOY´ un üstün gayret,fedakarlık, emek ve cabalarının neticesinde; bugüne gelip başarılı olduklarına inanıyorlar.
Çok küçük yasta yetim kalan, yokluk, yoksulluk ve zorluk içinde buldan Dörteylül ve Buldan orta okulunu bitirdikten sonra, istanbulda devam eden yaşamlarında; hayatta her konudada gerekli bilgileri kazanabilmek ve başarılı olabilmek icin yeniden; ( çalışarak) okul dahil, onlarca uluslararası seminer, kurs ve konferans ve üst düzey toplantılara katılıp, dünyanın dev firmaları; Bayer, Basf, Chemepol, ICI ve Ciba gibi birçok firma ile ticari alışverişde bulunmuş, Alman Braun KG firmasının Türkiye distribütörlük´ lerini yaparak, zorda olsa bugünkü konuma geldiklerine inanıyorlar.
Geçmişine, Buldan ınsanına olan yüksek ilgi ve sevgilerinin karşılığı olarak; Buldanın her durumu ile ilgilenmişler, aileden ve genlerinden gelen sorumluluk duygusu altında,;
Buldan Meslek Yüksek Olulu, Buldan Hayirseveler Hastahanesi yapımlarında gerekli katkıları sağlamışlar, bunlarin dışında da; değişik dernek ve sosyal kurum çatıları altında hayır işlerine devam etmektedirler.
Son olarak; İlk okulu okudukları Dörteylül ilk öğretim Okulu´ndan daha büyük ve modern bir okulu Buldan Egitime armağan etme mutluluğuna erişmişlerdir.
H. Güngör CERİT
Buldan’da 10/02/1935’te Buldanlı Hacı Osman ve Hacı Nadide CERİT’in oğlu olarak doğdu.
İlk, orta, lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde bitirdi.
İktisat Fakültesinden ayrıldıktan sonra baba mesleği tekstile girdi. Halen İstanbul’da tekstil ticareti yapmaktadır.
1996-1998’de okulumuza ek bina yaptırarak, “Cumhuriyet İlköğretim Okulu” olan okulumuzun adı “Güngör CeritCumhuriyet İlköğretim Okulu” olarak değişmiştir.
HACI SALİH YURDAKUL
Buldan 1937 doğumlu Hacı Salih YURDAKUL, ilköğrenimini Dörteylül İlköğretim Okulunda tamamlamıştır.1956 yılında Şengül hanımla evlenmiş olup,3 çocuk babasıdır. Tekstil ve haç malzemelerinin ticareti ile uğraşmaktadır. Uzun yıllardan beri Balıkesir ilinde yaşamaktadır. 2000 yılında hastanemiz mescidini yaptırmıştır. O tarihten itibaren mescidimiz tüm hastalarımıza hizmet vermektedir.
HATİCE TUNCAY
1938 yılında Buldan´da Helvacılar mahallesinde doğdu.İlkokulu Zafer ilkokulunda yaptı.O zamanki şartlar gereği öğrenimine devam edemedi.Gençlik döneminde terzilik ve dokumacılığı öğrenmiş, 1957 yılında Buldan´ın girişimci ve çalışkan gençlerinden Ahmet Tuncay ile evlenmiştir.İki çocuk annesidir. Buldan´da hayırsever anne olarak tanınan Hatice Tuncay,çevre köylerden okulumuza öğrenim için gelen çocukların zorluklarını görüp bir yurt binası yaptırmıştır.2001-2002 Öğretim yılı başında hizmete başlamıştır.
Hatice TUNCAY "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır." sözünün canlı örneğidir.
Meliha AKTAN
1923 yılında Denizli´de doğdu. İsmet Paşa okulunda öğrenimine başlayarak 1939 yılında Denizli Lisesinden mezun oldu. 1946 yılında Balıkesir Ebelik Okulundan mezun oldu. Aynı yıl Yenicekent Kasabasında ebe olarak göreve başladı. Burada 8 yıl görev yaptı. Daha sonra Denizli Karcı Köyüne tayini yapıldı ve burada 5 yıl görev yaptı. Denizli SSK Hastanesi´nden 1969 yılında emekli olan Meliha Aktan, bir çocuk annesidir. Meliha Aktan Yenicekent´i unutmayarak maddi ve manevi yardımlarıyla Yenicekent Lisesi´nin yeni binasının yapımını sağlamıştır.
Hayırseverimiz Meliha AKTAN 01/06/2007 tarihinde vefat etmiştir.
MUSA ÇELEBİOĞLU
İlçemiz hayırsever vatandaşlarından biri olan Musa Çelebioğlu 1930 yılında Buldan’da doğmuştur. Peydahlı Süleyman ve eşi Raziye Hanımın oğlu Peydahlı Musa Çelebioğlu ilköğrenimini Dört Eylül İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır.
Buldan’da serbest ticaretle uğraşan Musa Çelebioğlu manavlık yapmış; sebze, meyve ve gıda maddeleri üzerine müteahhitlik yapmıştır. O günlerde ülkemize, yaptığı salyangoz ihracatı ile büyük katkılar sağlayan değerli hayırseverimiz yıllarca Buldan’da yaşadıktan sonra 1968 yılında eşi Ülker Hanım ve oğlu Süleyman Çelebioğlu ile birlikte İstanbu’a taşınarak tekstil işine girmiştir. Ailesi halen İstanbul’da ikamet etmektedir.
Doğup büyüdüğü toprakları unutmayıp Musa Çelebioğlu Çocuk Yuvası’nın hizmet binasını yaptırarak 1992 yılında ilçemize armağan eden Musa Çelebioğlu 2006 yılında da kuruluşumuzun ek yemekhane binasını yaptırmıştır.
MUSTAFA TUNCAY
1944 yılında Buldan´da doğdu.İlköğrenimini Zafer ilkokulunda yaptı.Ekonomik güçlükler nedeniyle ortaöğrenimine devam edemedi.Dokumacılık yaparak hayatını kazanmaya çalıştı.Mesleğini seven azimli ve çalışkan bir işadamıdır.Buldan´da ve çevrede ağabeyi Ahmet Tuncay kadar sevilen Mustafa Tuncay´ın A.TUNCAY YİBO Okulunun yapımı ve geliştirilmesinde payı büyüktür.
Özer VURAL
Okulumuzu yaptıran ve adını veren ÖZER VURAL ,Buldan Helvacılar mahallesinde 14.02.1935 tarihinde dünyaya gelmiştir. Buldan Dördeylül ilkokulunda öğrenimini tamamlamıştır. Genç yaşlarda el dokumacılığıyla iş hayatına başlamış, bu alanda kendini geliştirerek 1959 yılında tekstil ticaretine başlamıştır. Uzun yıllar ticaret hayatında fiilen çalıştıktan sonra 1988 yılında işlerini çocuklarına devrederek aktif ticaret hayatından çekilmiştir. Halen İzmir ´de ikamet etmekte olup evli ve dört çocuk babasıdır.
RAHMİ TERZİOĞLU
1935 yılında Buldan’da doğmuştur, ilk, orta ve lise öğrenimini Buldan ve İzmir’de tamamlamış. 1959 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat fakültesinden mezun olmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır. İstanbul’da tekstil ürünleri ticareti yapmaktadır. Bu Aile Sağlığı Merkezini annesi Ümmü ve babası Hacı Mehmet TERZİOĞLU anısına yaptırarak 4 Eylül 1990 tarihinde buldan halkının hizmetine sunmuştur.
RÜŞTÜ AKIN
Cumhuriyet tarihi ilk Buldan Belediye Başkanlarından Nuri AKIN´IN oğlu olan Rüştü AKIN, ilköğrenimini Buldan´da yapmıştır.Çocukluğu gençliği Buldan´da geçmiş olan Rüştü AKIN çekirdekten dokumacı olarak yetişmiştir . 1943 yılında Buldan´ın eşrafından Ragıp TARAKÇI´nın kızı Emel Hanım´la dünya evine giren Rüştü AKIN,Nuri, Ragıp ve Füsun adlarında 3 çocuk babasıdır.
Ülkemizin kalkınması için insanımızın kültürlü olması gerektiği düşüncesine sahip olan hayırsever işadamı,Buldan ve İstanbul´da birçok okul ve kültür sitesi yaptırmıştır.Bu yaptıklarıyla ülkemizin kaderine yeterince katkı sağlayamadığını düşünen işadamı, Ege Üniversitesi´nde Tekstil Yüksek Okulu yaptırmıştır. Ayrıca ülkemizin ilk ve tek tekstil enstitüsünü yaptırma çalışmalarına başlamıştır. Birkaç trilyon lirayı aşacak bu projelerin bütün finansörlüğünü de üstlenecek olması Türk Toplumu için büyük bir fedakarlık göstergesidir.
Halen ülkemizin lokomotif sanayinden biri olan Akın Tekstil ve Tekstil Bank´ın sahiplerinden olan Rüştü AKIN, 1992 yılında İzmir Uluslararası Tekstil Sempozyumunda ülkemiz tekstiline katkılarından dolayı madalya almış, 7 Haziran 1993 tarihinde evliliğinin 50., hayatının da 65.yılını Çırağan Sarayı´nda "Altın Yıllar Yemeği” ile kutlamıştır. 1995 yılında "Ben de Tekstilciyim" adlı anı kitabını yayımlamış ve kitapta müteşebbis zihniyetin başarılarını sergilemiştir. Başarılı iş hayatını kendisi gibi hayırsever kardeşi Ali Haydar AKIN ve Ailesiyle sürdüren Rüştü AKIN 4 Aralık 1997 tarihinde Hakkın rahmetine kavuşmuştur.
Salih- Halise- Aynur GÖKÇE
Salih Gökçe: 1926 da Buldan´da doğdu.1938 de Dördeylül İlkokulunu bitirdi.1949 yılında askere gitti. Babasının ölümünden sonra işleri devraldı.1991 yılı sonuna kadar ticaretle uğraştı.1991 yılında emekli oldu.Halen İstanbul´da hayatını sürdürmektedir.
Halise Gökçe:1933 yılında Buldan´da doğdu.İlkokulu 3.sınıfa kadar Buldan´da okudu.İlkokul eğitimini İstanbul´da bitirdi.Lise eğitimini Kız Meslek Lisesinde tamamladı. Halen İstanbul´da hayatını sürdürmektedir.
Aynur Gökçe: 1934 yılında Buldan´da doğdu. İlkokulu İstanbul´da bitirdi. Lise eğitimini Kız Meslek Lisesinde tamamladı. Halen İstanbul´da hayatını sürdürmektedir.
Gökçe Kardeşlerin İlçemize katkıları büyüktür. Babaları Yusuf Gökçe Adına Yusuf Gökçe Zafer İlkokulunu ve Salih Gökçe Adınada Salih Gökçe Anaokulunu ilçemize kazandırdılar.
SÜLEYMAN ACIPAYAMOĞLU
Buldan 1930 doğumlu Süleyman ACIPAYAMOĞLU,ilk öğrenimini Buldan'da Dörteylül okulunda,orta öğrenimini Ödemiş ve Denizli'de tamamlamıştır. 1955 yılında eşi Ayşe Saadet hanımla evlendi. 2 oğlu ,2 kızı olmak üzere 4 çocuk babasıdır. Manifatura mesleğiyle uğraşmış olup,şuan emeklidir.
01/06/2012 tarihinde Süleyman ACIPAYAMOĞLU tarafından yaptırılan Dr.A.SAYINER Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesinin kafeteryasının açılışı yapılmıştır. Bu tarihten itibaren hastalarımıza ve personellerimize hizmet vermektedir.
Yusuf GÖKÇE
1900 yılında Buldan´da doğdu.1902 yılında iki yaşındayken babasını kaybetti. İlkokulu Buldan´da bitirdi. Okumayı çok sevmesine rağmen ilkokuldan sonra okuyamadı. Dedesinin himayesinde dokumacılığa başladı. 1932 yılında ticarete atılmak için İstanbul´a gitti. Nisan 1941 de İstanbul´a yerleşti. 1942 yılında ailesini de yanına aldı. 2.Dünya Savaşı´nın ülkemize olumsuz etkisine rağmen işlerini ilerletti. 15 Temmuz1950 yılında hayatını kaybetti.