Bakan Tunç, Buldan’a hayran kaldı
Eylül 10, 2023
Buldan Belediyesi ‘Okçuluk’ kursu açtı
Eylül 12, 2023

“10 OKULA 10 KİTAPLIK” PROJEMİZ DEVAM EDİYOR


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili mesaj yayınladı. Başkan Şevik mesajında, bir eğitim öğretim dönemine daha başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, belediye olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklara ve eğitime her zaman gerekli desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Şevik, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan “10 Okula 10 Kitaplık” projesinin devam edeceğini açıkladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 2023-2024 eğitim-öğretim yılını dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Yeni eğitim ve öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini diliyorum. Bizleri başarıya ulaştıracak en önemli kurum okul, en önemli araç eğitimdir. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul, çocuklarımızı hayata hazırlayan ve eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan bir eğitim yuvasıdır. Bu kapsamda yeni bir eğitim öğretim yılının daha başlamasının heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta görevli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımızın, öğrencilerimizin, velilerimizin yeni eğitim-öğretim yıllarını kutluyorum” dedi.



10 OKULA 10 KİTAPLIK
Belediye olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklara ve eğitime her zaman gerekli desteği verdiklerini hatırlatan Başkan Şevik, eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin iyi yetişmesinin yanı sıra akademik hayatına katkı sunacak “10 Okula 10 Kitaplık” projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Bu kapsamda Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturulan kitaplığı geçtiğimiz yıl öğrencilerin hizmetine sunduklarını açıklayan Başkan Şevik, fiziki şarkları uygun olan 9 okul da daha kitaplık çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Proje ile ilgili bilgi veren Başkan Şevik, “ 10 Okula 10 Kitaplık” projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Çocuklarımızı okumaya teşvik etmek, internet ortamından uzaklaşmak ve okul başarılarını katkı sağlamak amacıyla hazırladığımız ‘10 Okula 10 Kitaplık’ projemizin ilkini gerçekleştirdik. Okul kütüphanesi olmayan okullarımıza kitap ve kitaplık desteklerimiz devam edecek. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Ali Tuna boylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kitaplık açılışı gerçekleştirdik. Öğrencilerimize ve okul idaresine hayırlı olsun. Okuyarak gelişen ve büyüyen nesillere hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
HİZMET SEFERBERLİĞİNE EĞİTİM YUVALARI DA EKLENDİ

Eğitime yapılan yatırımın, geleceğe yatırım olduğu gerçeğinden hareketle bu alandaki çalışmaları çok önemsediklerinin altını çizen Başkan Şevik “Çocuklarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğitim almalarını sağlamak, bizim için hizmetlerin en büyüğü ve en anlamlısıdır. Bu amaçla ihtiyaç duyulan okullarımızın dış cephe boyasından çatı tadilatına kadar birçok alanda ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gayret sarf ediyoruz” diye konuştu

6 DERSLİKLİ ANAOKULU KAZANDIRDIK
Başkan Şevik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen “Okul Öncesinde Seferberlik” projesi kapsamında Buldan’a 6 derslikli anaokulu kazandırdıklarını da açıkladı. Buldan’ın en önemli eksikliklerinden birinin de okul öncesi eğitim olduğunu dikkat çeken Başkan Şevik, “Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda Gölbaşı Mahallemizdeki 2 bin 700 metrekarelik alanı Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis ettik. Çocuklarımızın eğitimi bizim içi önemliydi. Bu alanda 6 derslikli anaokulu inşaatı devam ediyor. Öğrencilerimize hayırlı olsun. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak adına, eğitime desteğimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.