Belediye ekipleri, camileri dezenfekte etti
Temmuz 6, 2021
Egemen Bağış, Buldan’ı gezdi
Temmuz 8, 2021

Buldan’dan Bursa’ya Dostluk Eli

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, dokumadaki tarihi rekabeti dostluğa dönüştürdü

BULDAN’DAN BURSA’YA DOSTLUK ELİ
Türkiye’nin geleneksel el dokuması ve ipek dokumacılığında öne çıkan iki merkezinden Buldan ve Bursa, tarihi rekabeti anlamlı hediyelerle dostluğa dönüştürdü. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in, Osmanlı’dan günümüze uzanan dokuma geleneğinin iki önemli temsilcisinden bir olan Bursa’ya gönderdiği ipek şal, kravat, Buldan dokuması havlu ve peştamaldan oluşan hediye paketi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teslim edildi. Başkan Aktaş o anların fotoğrafını Başkan Şevik ile paylaştı.

Anadolu’da geleneksel el dokumacılığı ve ipek yetiştiriciliğinin iki önemli merkezinden biri olan Bursa ile dostluk bağlarını güçlendirecek adım Buldan belediye Başkanı Mustafa Şevik’ten geldi. Başkan Şevik, geçtiğimiz hafta içerisinde AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ile MYK üyesi kadın milletvekili ve üyelerini Buldan’da ağırlamıştı. Bu ziyareti ev sahibi olarak değerlendiren Başkan Mustafa Şevik, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile dokumadaki ezeli rakibi Bursa’ya, dostluk hediyesi gönderdi.

İçerisinde Buldan dokuması peştamal, havlu, ipek dokuma kravat ve şal ile Başkan Şevik’in Buldan dokumasının tarihçesini konu aldığı “Dokumanın Başkenti Buldan” kitabı bulunan hediye paketini teslim alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş, o anı fotoğraflayarak Başkan Şevik ile paylaştı.

Buldan Belediye Başkanı Şevik, “Dokumada ve ipek dokumacılığında Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri Bursa bir diğeri ise Buldan’dır. Osmanlı döneminde her ikisi de tarihi ipek yolu kervanlarının uğrak yeridir. Bursa Osmanlı Padişahları ve sarayının, Buldan ise padişah ve şehzadelerin gözde dokumalarına merkez olmuştur. Geleneksel el dokumacılığı kültürü çağlar öncesine dayanan bu iki merkezimiz, Türkiye için çok kıymetlidir. Haliyle iki şehir arasındaki dostluk aynı ölçüde önemlidir. Buldan adına, Belediye Başkanı olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beyefendiye gönderdiğimiz naçizane hediyelerimizi lütfedip kabul etmesi, dostluğumuzun geleceği ve güvencesi olması açısından da pek değerlidir. Esasında gönderdiğimiz Buldan dokuma örnekleri değeri olan birer hediye olmaktan ziyade, bizim uzattığımız dostluk elidir. Bu hediyemizin böyle bir anlam yüklenerek değerlendirilmesi bizim için daha muteberdir” dedi.