Konservatuar için düğmeye basıldı
Şubat 17, 2022
Bakan’a,Buldan’ın talepleri iletildi
Şubat 18, 2022

Zabıtadan, KDV indirimi denetimi

Buldan Belediye Zabıta ekipleri, gıda ürünlerinde KDV’nin yüzden 8’den yüzde 1’e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından ilçe genelindeki marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Buldan Belediyesi Zabıtası, denetimler kapsamında marketlerdeki ürünlerde KDV indirimi yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştirdi. Ekipler ayrıca, market çalışanları ve müşterilere, hijyen ve maske kurallarının salgınla mücadele de çok önemli yeri olduğunu hatırlatarak kurallara uyulmasını istedi.

Kontrollerde şu ana kadar herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmazken, aksi bir durum tespit edilmesi halinde ise tutak ile Ticaret İl Müdürlüğüne bildirileceği belirtildi.
Denetimlerde hassas davranan zabıta ekipleri ile KDV indirim uygulamasını fiyatlarına yansıtan Buldanlı esnafa teşekkür eden Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Enflasyonla mücadele ve halkımızı artan fiyatlara ezdirmeme noktasında hükümetimiz birçok tedbiri hızlıca uygulamaya koyuyor. Bunlardan birisi de KDV uygulaması oldu. Yüzde 7’lik KDV indirimini uygulayan Buldanlı esnafımızı da teşekkür ederiz” dedi.

Ayrıca müşterilerin usulsüz uygulamaları hem Ticaret Bakanlığı hem de bağlı oldukları il müdürlüklerine bildirebileceklerini ifade eden Başkan Şevik, “ Ekiplerimiz, 7/24 esaslı olmak üzere denetimlerini artarak sürdürecek” diye konuştu.