30 Ağustos Kutlama programı
Ağustos 26, 2022
Başkan Şevik’ten 30 Ağustos Mesajı
Ağustos 29, 2022

Buldan’da ilk

Başkan Şevik, Buldan’ın ilk lazer kesim merkezinin açılışını yaptı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin ilk Lazer Kesim Merkezi’nin açılış programına katıldı. Başkan Şevik, Buldan’ın yakın bir tarihte, kültür, tarih ve doğa turizminin merkezi olacağını belirterek, “Açılışı yaptığımız işyeri de ilçemize gelen yerli ve yabancı turistler için hediyelik ve süs eşyalarının üretilmesine katkı sağlayarak, ilçemizin tanıtımına öncülük edecek. Buldan’a hayırlı olsun” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kurtuluş Mahallesi’nde ilçenin ilk Lazer Kesim Merkezi’nin açılış programına katıldı. Mekatronik Mühendisi Taylan Duyar’ın işletmeciliğini yaptığı Lazer Kesim Merkezi’ni gezerek bilgi alan Başkan Şevik, Buldan’daki köklü değişimin müjdesini verdi. Buldan’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin her geçen gün biraz daha tanınırlığının ve bilinirliğinin arttığını vurgulayan Başkan Şevik, “Belediye olarak ilçe turizminin gelişmesine önemli katkı sağlayacak projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Buldan’ın tarihi dokusuna kavuşması için sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Yakın bir tarihte Buldan, kültür ve tarih turizminin merkezi olacak. Açılışını gerçekleştirdiğimiz, lazer kesim merkezi de ilçemizin tanıtımına öncülük edecek. Buldan’ı tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini simgeleyen hediyelik eşyaların, süs eşyalarının üretilmesine katkı sağlayacak olan işlerini Buldan’a kazandıran Taylan Duyar’a teşekkür ediyorum ve kolaylıklar diliyoruz. Burası başta Duyar ailesi olmak üzere, Buldan’ımıza ve il turizmine hayırlı olsun” dedi.

İyi temennilerinden dolayı Başkan Şevik’e teşekkür eden Taylan Duyar, Lazer Kesim Merkezi ile ilgili bilgi verdi.
Duyar, lazer Kesim ile ahşap, akrilik, pleksi, ambalaj, karton, kâğıt organik cam, seramik, kumaş, deri, mermer, granit, plastik, sunta, kauçuk, cam elyafı, doğal kaplama, mantar, karo, kot, sünger, bambu, MDF gibi malzemelerin kesimi, markalama ve kazıma işleminin yapıldığı açıkladı. Ayrıca Lazer Kesim işleminin hediyelik ve süs eşyaların yapımında da kullanıldığını vurgulayan Duyar, “Kişiye özel tasarımları burada yapabileceğimiz gibi ilçemizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yansıdan hediyelik ve süs eşyalar üreterek ilçe turizminin gelişmesinde bizim de rolümüz olsun istiyoruz. Buldan’a önemli bir eksiklikti, burasını açarak bu eksikliği giderdik. Buldan’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.