Buldan’da ilk
Ağustos 28, 2022
BULDAN GENÇLİK MERKEZİ GÜN SAYIYOR
Ağustos 29, 2022

Başkan Şevik’ten 30 Ağustos Mesajı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Şevik, “26 Ağustos’ta Büyük Taarruz ’la başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Meydan Muharebesi ile taçlanan Kurtuluş Savaş’ımız yalnızca bizlere değil, dünyadaki tüm milletlere örnek olmuştur” dedi.

Başkan Şevik 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Büyük Taarruz Zaferi’nin Anadolu insanının; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olduğunu vurgulayarak, “Bu zafer, en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir, örnek olmuştur” dedi.
Başkan Şevik mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve bağımsızlığımız her zaman olduğu gibi bugünde Mehmetçiğimizin kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin, bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü felaketi aynı ruh ve heyecanla aşacağımıza yürekten inanıyorum.
Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zafer uğrunda can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyor; tüm Buldanlı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”