Buldan’da Yetimler Unutulmadı
Nisan 7, 2023
Yazar Akdağolu, Başkan Şevik’i ziyaret etti
Nisan 8, 2023

2022 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı


Buldan Belediyesi’nin 2022 Yılı Faaliyet Raporu, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Buldan Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis açılış konuşmasında deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Başkan Şevik, geçtiğimiz hafta içerisinde Yenicekent Mahallesi’nde meydana gelen elim trafik kazasında oğlunu kaybeden Meclis Üyesi Denizhan Yurdakul’a sabır ve başsağlığı diledi.
Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis üyeleri, gizli oylama ile Belediye Daimi Encümen üyelerini belirledi. Encümen üyeliğine seçilen Mustafa Mustak ile Musa Çetinel bir yıl süreyle görev yapacaklar.

Gündemin 2. gündem maddesini oluşturan Buldan Belediyesi 2022 yılı İdare Faaliyet Raporu görüşülerek oylandı. Rapor Meclis’te oy çokluğu ile kabul edildi.
Belediye faaliyetlerinin ve projelerin gerçekleşmesinde emeği geçen, başta belediye meclis üyeleri, belediye çalışanlarına teşekkür eden Başkan Şevik, “Bu göreve geldiğimizin dördüncü yılı. Son bir yılımızda hizmetlerimizi tamamlama konusunda acele etmemiz gerektiğinin farkındayım. Ancak bu imkanlarımızla alakalı. Elimizden geldiği kadar tasarruf ederek, ilçemize en hızlı ve en kaliteli hizmetler kazandırmaya çalıştık. Kazandırdık da. İnşallah bu sene de daha verimli olur diye düşünüyorum” dedi.

Buldan Belediyesi’nin 2022 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Şevik, sosyal, kültürel, turizm, spor ve çiftçilere yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.
SPOR YATIRIMLARIMIZI TAMAMLADIK
Başkan Şevik, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında ilçemizin 5 mahallesine halı saha yaptık. İlçe Stadı ile Yenicekent Mahallesi statlarımızı yeniledik, gençlerimizin hizmetine sunduk. Şu anda belediyemizin kendi imkanlarıyla Gölbaşı Mahallemiz dahil 12 mahallemize, basketbol, voleybol ve tenis kordu bulunan çok amaçlı spor sahaları yapıyoruz. Gençlerimize, çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

17 MAHALLEDE SOSYAL TESİS ÇALIŞMASI
Başkan şevik, mahallelerde vatandaşların düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği sosyal tesis çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Yine Merkez mahallemiz Gölbaşı Mahallesi dahil 17 mahallemizde sosyal tesis çalışmalarımız devam ediyor. Onlarda da son aşamaya gelindi. Ayrıca atıl durumdaki okul binalarını sosyal tesis ve aşevi olarak yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için başlattığımız çalışmalarımızda da hızla devam ediyor” diye konuştu.

HAYVAN BARINAĞIMIZI HEP BİRLİKTE AÇACAĞIZ
Sokak hayvanları için bölgenin en doğal barınağını Buldan’a kazandırdıklarını belirten Başkan Şevik, “Barınağımızı yüzde 90 oranında tamamladık. En kısa zamanda sizlerle birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Ayrıca mevcut barınağın yerine 4-5 bin kişilik kır düğün salonu inşa edeceğiz” diyerek çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

RESTORASYON ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR
İlçe turizmini geliştirmek amacıyla başlattığımız sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulaması çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Tavacı, terziler kaşı, Tarakçı Sokaklarının sağlıklaştırma projeleri Anıtlar Kurulunca kabil edildi. Bakanlığı sunduk. En kısa zamanda kabul edilmesini bekliyorum. Ayrıca Belediyemizde restore edilerek PÜT Buldan MYO’ya devredilen Beyler Konağı’nı geri alacağız. Burasını konuk evi olarak turizme kazandıracağız. Bunun yanı sıra Ballar, İşçioğlu, Berber Nihat evlerinin restorasyon projelerini tamamladık. En kısa zamanda restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Buldan halkı tarafından büyük beğeni toplayan Çarşı Cami çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Restorasyon çalışmalarımız önemli bir bölümünü belediyemizin kendi imkanlarıyla yapıldığını da belirtmek isterim.

ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK SAĞLIYORUZ
Buldan tarımını ve hayvancılığının gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandığımız Mezbaha’nın faaliyete geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Canlı hayvan pazarını yeniledik. Bunun yanı sıra 6 mahallemize kantar kuruyoruz. Bunlardan birini Denizli Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Diğer beşini Buldan Belediyesi olarak biz yapacağız.

YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRIYORUZ
Vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği yeni park ve yeşil alanlarla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlçemizin en prestijli parkı olacağına inandığımız Alparslan Türkeş Parkı’nda sona geldik. En kısa zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca gençlerimize yönelik yaptığımız ve benim en çok önemsediğim projeler arasında yer alan Kitap Kafe inşaatında sona gelinde burasının da açılışını sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz.

FESTİVALLER İPTAL
Başkan Şevik, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis’te büyük yıkıma yol açan ve 50 binin üzerinde vatandaşımızın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremi nedeniyle bu yıl yapılması planlanan Buldan, Yenicekent festivalleri ile 19 Mayıs Gençlik Konseri, 4 Eylül Buldan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü etkinliklerinin iptal edildiğini açıkladı.