126 TOKİ Konutu için start verildi
Mayıs 13, 2023
Başkan Şevik’ten Anneler Günü mesajı
Mayıs 14, 2023

Enstrüman kursları başladı

Buldan Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği yeni dönem enstrüman kursları başladı. Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde(BELKÜM) düzenlenen kursa ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Başkan Şevik, “Hedefimiz sanatla barışık, toplumla barışık, kendisiyle barışık, değerleriyle barışık bir nesil yetişmesine katkı da bulunmak” dedi.

Buldan Belediyesi’nin DOYEG ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan yeni dönem enstrüman kursları başladı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Belediye Kültür İşleri Müdürü Gamze Ordu ile Cumhur İttifakı ilçe temsilcileri ve belediye meclis üyeleriyle birlikte BELKÜM’de devam eden piyona, Klasik Gitar,Elektro Gitar, Keman, Mızıka, Yan Flüt, bateri , Kalimba, Def, Bağlama,Ritim, Ukelele ve perküsyon kursuna devam eden öğrencileri ziyaret etti.
Kurs öğretmenleri Meryem Merve Köse, Naci Özkan’dan kurslarla ilgili bilgi alan Başkan Şevik, “Yeteneği olan ama bir türlü imkan bulmayan öğrencilerimizin yararlanması müziğe olan ilginin yaygınlaştırmak amacıyla ücretsiz enstrüman kursları açtık. Bu sayede birçok çocuğun yeteneğini keşfetmiş olacağız. Önemli olan daha fazla yeteneği olan kişileri ortaya çıkarabilmek” dedi.
KONSERVATUAR İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
Başkan Şevik ve beraberindekiler daha sonra konservatuar olarak kullanılacak olan 120 yıllık taş evde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Şevik, “Kendine özgü mimarisi ile dikkat çeken tarihi taş evi konservatuar olarak kullanacağız. Restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Burasını en kısa zamanda tamamlayarak ilk etapta mevcut enstrüman kursunu taşıyacağız.En kısa zamanda Buldan’a tam teşekküllü konservatuarı da kazandıracağız” diye konuştu.