Başkan Şevik,mahalle toplantılarına devam ediyor
Mayıs 13, 2023
Enstrüman kursları başladı
Mayıs 13, 2023

126 TOKİ Konutu için start verildi


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve Cumhur İttifakı ilçe temsilcilerinin girişimleri sonucu ilçeye kazandırılan 2. Etap TOKİ Konutları inşaatı için start verildi.

Cumhurbaşkanı Rece p Tayyip Erdoğan’ın “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi” olarak duyurduğu sosyal konut projesi kapsamında Buldan’a yapılması planlanan 2. Etap 126 TOKİ konutları inşaatına başlandı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Cumhur İttifakı ortağı MHP İlçe başkanı İbrahim Aksüt, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ali Özak ve belediye meclis üyeleriyle birlik Yeni Mahalle’de inşaatına başlanan 2. Etap TOKİ Konut alanında incelemelerde bulundu.

TOKİ Konutlarının Tokal Grup tarafından inşaatına başlandığını ve 400 iş gününde tamamlanması planlandığını açıklayan Başkan Şevik, “ ilk başkanlık dönemimde 2011-2012 yıllarında sosyal ve afet konutlarından oluşan 1.Etap TOKİ konutlarını 11 ay gibi kısa sürede tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmiştik. Bugün de 2.etap TOKİ sosyal konutu inşaatına başladık. 400 gün gibi kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Meclis kararı ile belediyemize ait 12 bin 334 metrekarelik alanı TOKİ’ye bedelsiz olarak tahsis ettik. 1. Etap TOKİ Konutlarının hemen yanına inşaatına başlanan 2. Etap sosyal konut projesi, 112 Konut, 2 mağaza ve çocuk oyun parkından oluşuyor” dedi.

Buldan TOKİ Konutlarıyla ilgili iddiaları da cevap veren başkan Şevik, “TOKİ Konutlarından yararlanmaya hak kazanan vatandaşlarımız rahat olsun. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hem deprem bölgesindeki inşaatlar hem de TOKİ Konut inşaatları devam etmektedir” diye konuştu.
Başkan Şevik, Buldan’da 1 etap TOKİ konutları ile inşaatına başlanan 2. Etap TOKİ konutlarının, ihtiyaç sahibi ailelerin bir ev sahibi açısından önemli olduğu gibi kentsel dönüşüm açısından da çok önemli olduğunu vurgulayarak, TOKİ sosyal ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.