Tarihi taş ev restorasyonu
Mayıs 23, 2023
TOKİ Konut İnşaatı Hızla Devam Ediyor
Mayıs 26, 2023

Buldan’ın yöresel lezzetleri tanıtıldı


Buldan’ın yöresel lezzetleri Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen Yöresel Yemekler Sunumu ve Tadımı ile Gastronomi Yarışması Etkinliğinde tanıtıldı.

Türk mutfak kültürünün ve gastronomi değerlerimizin tanıtımının daha etkin olması açısından ilan edilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Denizli’nin tarihi mekanlarından Osman Bey konağında düzenlenen Yöresel Yemekler Sunumu ve Tadımı ile Gastronomi Yarışmasında Buldan’ın lezzetleri de tanıtıldı. Bir çok ilçeden katılımın sağlandığı etkinlikte Buldan Belediyesinin öncülüğünde kurulan BEYLKÜM Kadın Kooperatifi üyeleri tarafından hazırlanan “çağla dövmesi”, “balcan-soğan” , “tenem helvası” ile Buldan simidinin sunumu ve tanıtımı yapıldı.

Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, BELKÜM Kadın Kooperatif Başkanı ve Buldan Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Mustak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gamze Ordu, Kooperatif üyesi Ümran Tozan ile birlikte çok sayıda ilçe temsilcisi katıldı.

İlçelerin açtığı stantlarda yöresel lezzetler katılımcılara ikram edildi. Türk Mutfağa Haftası’nda ilçemizin yöresel lezzetlerini tanıtan ekibe teşekkür eden Buldan Belediye Başkan Vekili Veli Tokdemir,” Tarihi, kültürü ile zengin bir turizm kenti olan Buldan, zengin lezzetleriyle gastronomi turizminin de merkezidir” dedi.