Tütüncü, Başkan Şevik’i ziyaret etti
Temmuz 4, 2023
Op.Dr. Feridun Kunak Buldan’
Temmuz 8, 2023

Ormanlara giriş yasakları başladı

BULDAN HALKIMIZIN DİKKATİNE
Orman Yangınları İle Mücadele Kapsamında Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Valilik Kararı;

Hava sıcaklıklarının arttığı yaz aylarında mevsimsel veya insani faktörlere dayalı olarak orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlık alanlarda meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı;

1-Valilik ve Kaymakamlıklarca belirlenmiş ve haritalandırılmış olup mutat vasıtalarla en geniş şekilde vatandaşlarımıza duyurulmuş olan mangal/semaver/ateş yakılabilecek mesire yerleri ile tabiat parklarının dışında, ormanlara giriş çıkışların yasaklanması (Orman İdaresinden İhaleli/Tahsisli iş alanlar ve bu işte çalışanlar ile Orman İdaresi tarafından çalıştırılan kişiler hariç),

2-Orman alanları içerisinde (yetkili kurumlarca belirlenmiş tescilli piknik ve mesire alanları hariç) 31 Ekim 2023 tarihine kadar ateşli piknik yapılması yasaklanmıştır. Ayrıca, avcı ve çobanların ateş yakmasının önlenmesi için ormanlara giriş çıkış yasağının uygulanması ve kontrolü, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü personeli ile sorumluluk alanına göre İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı personelince sağlanacaktır.
3- Yangın riskinin yüksek olduğu dönemlerde ve yangına hassas ormanlık alanlara girişler, ilgili mevzuat hükümleri gereğince ek karar alınmadan Denizli Valiliğinin ilan edeceği duyuru ile belirlenecek tarihler arası girişler kısıtlanmıştır.

4- Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız veya bitki örtüsü (tarla, bağ, bahçe ve zeytinlik artığı ot, dal vb.) yakılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

5-Ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda, orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecektir.

6- İlimize yaz aylarında diğer illerden gelen arıcı ve çobanların kimlik tespitleri İl Jandarma Komutanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve mahalle muhtarları ile iş birliği yapılarak bu kişiler yangın konusunda uyarılması sağlanacaktır.

7- Göçerlerin Denizli İli hudutlarındaki ormanlık sahalarda konaklamasına izin verilmeyecektir

8-Sorumluluk alanına göre İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yangına hassas bölgelerde devriye atılması, kimlik kontrolü yapılması ve denetimlerde tespit edilen aykırılıklar karşısında ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli adli ve idari işlem yapılacaktır.

9- İlimiz sınırlan içerisinde 01 Mayıs – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılması, dilek feneri vb. adı altında satılan, havada uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip nesnelerin satışı ile kullanımı yasaktır. hakkında yasal işlemi başlatacaklardır.

YANGIN MEVSİMİ BOYUNCA İLÇEMİZDE GİRİLMESİ YASAK ORMANLIK ALANLAR:
1- Buldan Çağış Mıntıkası ormanları.
2- Buldan – Güney ilçeleri arasındaki yol kenarı ağaçlandırma sahaları.
3- Buldan Yayla Mahallesi tarımsal ve sulama amaçlı göletlerin etrafındaki elma deresi mevkii ormanları.