Belediyemizin çiftçiye desteği sürüyor
Eylül 8, 2023
Bakan Tunç, Buldan’a hayran kaldı
Eylül 10, 2023

Başkan Şevik’ten bir destek de hayvancılığa


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yerli üretimi artırmak ve kırsal kalkınmayı geliştirmek için yerli üreticilere ücretsiz kantar desteğinin ardından bölge hayvancılığının gelişmesine teşvik olacak mezbahayı da hizmete açmaya hazırlanıyor.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, bölge hayvancılığının gelişmesine önemli katkı sağlayacak projelerden birinin de hayvan satışının ve kesiminin yapılabileceği modern mezbaha olduğunu açıkladı. Yeni Mahallede bulunan ve 1926-1930 ile 1934 – 1938 yıllarında iki dönem Belediye başkanlığı yapan Talat Tarakçı tarafından yaptırılan kesimhaneyi restore ederek modern hale getirdiklerini açıklayan Başkan Şevik, mezbahanın yalnızca ilçe hayvancılığına değil bölge hayvancılığının da gelişmesine teşvik edeceğini vurguladı.

Başkan Şevik, “Yeni Mahallede yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda inşa edilen Canlı Hayvan Pazarı ve Mezbaha inşaatının yüzde 90’ını tamamladık. Geçtiğimiz yıl kurban bayramında hayvan satışına açılan Canlı Hayvan Pazarı’nın mezbaha bölümünü de en kısa zamanda hizmete açacağız. Mezbaha yalnızca Buldan’a değil bölge hayvancılığına da hizmet verecek. İlçemizin gelişmesi için arkadaşlarımızla gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. En kısa zamanda açılışını yapacağımız mezbaha Buldan’a hayırlı olsun” dedi.