Yunus Emre Parkı Buldan’a renk katacak
Eylül 7, 2023
Başkan Şevik’ten bir destek de hayvancılığa
Eylül 9, 2023

Belediyemizin çiftçiye desteği sürüyor

Buldan Belediyesi, çiftçinin hasat dönemindeki en önemli ihtiyaçlarından biri olan tartı sorununu ücretsiz kantar hizmetiyle çözüme kavuşturdu. Bozalan Mahallesi’ne kurulan 60 tonluk elektronik kantarın üreticilere ücretsiz hizmet vereceğini açıklayan Başkan Şevik, elektronik kantar kurulumunun 4 mahallede daha devam ettiğini söyledi.

Buldan Belediyesi tarafından ilçenin tütün başta olmak üzere buğday, arpa ve fiğ üretiminin yoğun olarak yapıldığı Bozalan Mahallesi’ne elektronik kantar kurulumu tamamlandı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kırsalda üretimin artması ve çiftçilerin daha çok kazanması için her alanda desteklerinin devam ettiğini söyledi. Başkan Şevik, kırsalda üretimin artması ve çiftçilerin desteklenmesinin en önemli konularından biri olduğunu vurgulayarak, üretimin fazla olduğu mahallelerden yoğun kantar talebi aldıklarını açıkladı.
KANTAR TALEBİ VAR
“Yaptığımız yatırımlarla çiftçilerimizin her zaman yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz” diyen Başkan Şevik, “ Üretimin fazla olduğu mahallelerimizde yoğun bir kantar talebi var. Bozalan Mahallemizde kantar kurulumunu tamamladık. Bozalanlı çiftçilerimizin hizmetine ücretsiz olarak sunduk. Bunun yanında Yeniçam, Çamköy, Yayla ve Kaşıkçı mahallelerimizde kantar kurulum çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.