Özbekistanlı Akademisyen Buldan’ı ziyaret etti
Başkanlar Konservatuarı gezdi
Eylül 20, 2023

2 bin 308 konut doğal gaza kavuştu

Buldan’da vatandaşların 10 yıldan beri sabırsızlıkla beklediği doğal gaz, tesisat ve abonelik işlemleri tamamlanan evlere verilmeye başlandı. 2022 ve 2023 yılında 16.5 kilometrelik doğal gaz ana hat çalışması gerçekleştirilen ilçede 2 bin 308 konut, 62 işyeri doğal gaz konforuyla tanıştı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in seçim vaatleri arasında yer alan doğal gaz çalışmaları ilçede 2022 yılında başladı. Belediye ile doğal gaz dağıtım şirketi Enerya Enerji tarafından gerçekleştirilen protokol kapsamında alt yapı çalışmaları Gölbaşı, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinde devam ediyor.

İlçede 2022-2023 yıllarında gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları kapsamında, 662 bina 2 bin 745 daire ve 78 işleri önünde doğal gaz hattının bulunduğunu belirten Başkan Şevik, “İlçe sakinlerimiz doğal gazın gelmesi noktasında büyük gayret saf etti. Vatandaşlarımızın 10 yıllık özlemini gidermek için başlattığımız ısrarlı çalışmalarımız sonuç verdi. Bugün üç mahallemizde binlerce konuta doğal gaz verilmeye başlandı. Abonelik konusunda duyarlı davranan ve kısa sürede bu işlemleri tamamlayarak bugüne gelmemize büyük katkı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şuan itibari ile 2bin 308 daire ile 62 işyeri doğal gaz kullanımına başladı. İlçemizde Enerya tarafından yürütülen doğal gaz hat çalışması ve tesisat işlemleri 2024 yılında da devam edecek. Doğal gaz kullanımın artmasıyla birlikte, tarih, kültür ve doğa turizm kenti olan ilçemiz, daha temiz, daha da yaşanabilir bir yer haline gelecek” dedi.

“16.5 KİLOMETRELİK ANA HAT DÖŞEDİK”
Buldan’da devam eden doğal gaz alt yapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Enerya Denizli İl Müdürü İrfan Uçar, “2022 ve 2023 yılında yapılan doğal gaz alt yapı çalışmaları kapsamında; 16,5 km şebeke imalatı yapılmış olup toplam 662 bina 2 bin745 daire, 78 işyerinin önünde doğal gaz hattımız bulunmaktadır. Ulaşılan yatırımlarda 2 bin 308 daire, 62 İşyeri doğal gaz ekonomisi ve konforuyla buluşturulmuştur. 2024 yılı alt yapı planlamamız devam ediyor. Doğal gaz alt yapı çalışmalarımız ile ilgili vatandaşlarımızı sık sık bilgilendiriyoruz, bilgilendirmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.