Başkan Şevik’ten Öğretmenler Günü Mesajı
Kasım 24, 2023
Başkan Şevik, MHP İl Başkanlığını ziyaret etti
Kasım 24, 2023
Başkan Şevik’ten Öğretmenler Günü Mesajı
Kasım 24, 2023
Başkan Şevik, MHP İl Başkanlığını ziyaret etti
Kasım 24, 2023

24 Kasım törenlerle kutlandı


24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ BULDAN’DA TÖRENLERLE KUTLANDI
Buldan’da Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti.
Buldan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilk tören Alanyazı Meydanı’nda düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Vural tarafından Atatürk Anıtı’na sunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşu ile başlayan tören daha sonra İbrahim – Filiz Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans Salonu’nda devam etti.
Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Karaca, İlçe Jandarma Komuta Bekir Cinkara, Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Vural ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Vural’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, öğretmenler tarafından hazırlanan şiirlerin okunmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı aday öğretmen Hande Nur Kaya yaptı.
2023-2024 eğitim öğretim yılında emekli olan Edebiyat Öğretmeni Adnan Açıklar ise emekli öğretmenler adına yaptığı veda konuşmasıyla dinleyenleri duygulandırdı. Milli Eğitim Bakanı Dr. Yusuf Tekin’in Öğretmenler Günü mesajının okunmasını ardından Naci Özkan ve Sadettin Seyhan Kırgın’ın müzik dinletisi gerçekleştirildi.
2023-2024 eğitim öğretim yılında emekliye ayrılan öğretmenler, teşekkür plaketlerini Kaymakam Turan Erdoğan’ın elinden alırken, ilçe genelinde ilk ve ortaokullar ile liselerarası düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise törene katılan öğretmenleri tek tek selamlayarak 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Başkan Şevik,“ Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Hz. Ali (r.a)’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle, öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bizlere işaret etmiştir. Bu yüzden öğretmenlerimiz çok kutsal bir görev üzerindedirler. Onlar geleceğin büyük Türkiye’sinin güvenceleri, Türk milletinin umut ve aydınlık yüzleridir. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor; sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum” dedi.