Müge Anlı’dan Başkan Şevik’e teşekkür
Aralık 14, 2023
DOKUMA USTALARI BU SERGİYİ ÇOK SEVDİ
Aralık 16, 2023
Müge Anlı’dan Başkan Şevik’e teşekkür
Aralık 14, 2023
DOKUMA USTALARI BU SERGİYİ ÇOK SEVDİ
Aralık 16, 2023

Okullara kitaplık desteği sürüyor


Buldan Belediyesi eğitimin her alanına desteğini sürdürüyor. Belediye son olarak Ali Tunaboyu Anadolu Lisesi ile PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu’na kitaplık ve kitap desteğinde bulundu.

Buldan’da öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için Kitap Kafe’yi öğrencilerin hizmetine sunan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kütüphanesi olan okullara kitap, kütüphanesi olmayan okullara ise kitaplık ve kitap desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi ile Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksek Okulu’nda kitaplık ve kitap desteğinde bulundu.

Başkan Şevik, Belediye Başkan Yardımcısı AK Parti Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir, Belediye Bilgi İşlem Müdürü Murat Ural ve Destek Hizmetleri Müdürü Ertuğrul Mustak ile birlikte ilk olarak Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek Okul Müdürü İlhan Ünal, öğretmen ve öğrencilerle birlikte okul kütüphanesinde bir araya geldi. Öğrencilerle kitaplarını imzalayan Başkan Şevik, “Okuyan öğrenciler oldukça, biz de kitap sayısını daha da arttıracağız. Ayrıca derslerde araştırmalara yardımcı olmak için kaynak kitaplar göndereceğiz. Bizim isteğimiz çocuklarımızın başarılı ve mutlu olmasıdır” dedi.
Okul Müdürü Ünal ve öğrenciler, Başkan Şevik’e kitap ve eğitim desteklerinden dolayı teşekkür etti.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
Başkan Şevik, daha sonra PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu kantininde oluşturulan kitaplığı ziyaret etti. MYO Müdürü Prof.Dr. Yıldıray Turhan ve üniversiteli gençlerle sohbet eden Başkan Şevik, gençlere okumalarını, çok okumalarını tavsiye etti. Eğitime, kültüre desteğin belediyelerin asli görevlerinden biri olduğu dikkat çeken Başkan Şevik, “Biz de alt yapı denince kanalizasyon, su akla gelir. Benim alt yapıdan kastim hep şu olmuştur. Kültürel alt yapı. Bunlar spor yatırımlarıdır, kütüphane tarzı yerlerdir. Ama en büyük yatırım üniversitelerdir. Üniversite kampuslarıdır. Ben rüştümü Avrupa’da Aachen kentinde idrak ettim. Aachen’da Avrupa’nın kültür ve Rönesans noktasında tam bir merkez noktası. Aachen’ın en büyük özelliği de bir öğrenci şehri olması. Ben böyle bir şehirde yaşadım. Aachen’da birçok dünya insanının yaşadı yer. Orada birçok ülke insanını tanıma fırsatım oldu. Bunlar hep benim artılarım. Üniversite şehri olunca gençlere de aşina oluyorsunuz. Onların alanları da temas etmiş oluyorsunuz. Burada benim amacım Avrupa’da olduğu gibi burada da gençlerin imkanlarını tesis etmek. Tabi imkanlar dar. Buldan Belediyesi imkanları çerçevesinde bir çok şeyi yapmayı çalışıyor. Ama yeterli mi? Bence değil. Gençlere çok fırsat vermek lazım. Gençlik her zaman, belirli hareketlerin çıkış noktaları olmuştur. Ben gençleri çok önemsiyorum” dedi.

Gençlere “Gençliğinizin kıymetini bilin, okumak çok önemli” diye seslenen Başkan Şevik, “hiçbir zaman hiçbir bilgisayar, hiçbir telefon, hiçbir ekran ölçüt olarak kalemin ve yazının önüne geçemez. İnsanlığın ilk düşüncesi kitapla başladı, kitapsız olunca da dünya yok olacak zaten. Ve kitabın her türlüsüne saygılı olmak lazım. Kitap konusunda ben size daha çok hassas davranmanızı ve daha çok okumanızı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Başkan Şevik’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Buldan MYO Müdürü Prof.Dr. Yıldıray Turhan, “Eğitime önem veren bir Belediye Başkanı. Sanırım belediye başkanları arasında bir ilktir” diyerek kitaplık ve kitap desteğinin yanı sıra okulun her türlü ihtiyacında da yanlarında olduğunu belirterek Başkan Şevik’e teşekkür etti.